Валери Симеонов е скептик относно политическото минало на Кунева

OFFNews 02 февруари 2016 в 19:02 4917 1

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов обяви, че има известен скептицизъм по отношение на политическото минало на номинираната за образователен министър Меглена Кунева.

По думите му той е породен най-вече от нейната история.

„От това, че в качеството си на главен преговарящ – знаете историята с АЕЦ "Козлодуй" от 1-ви до 4-ти блок, които се оказа, че са затворени без някой от ЕС да го иска. Също така тръгнахме с доста ниски квоти в ЕС, което постави българските земеделци в една много неравноправна позиция. Не на последно място и с известни забележки по отношение на това, че в качеството си на комисар, свързан със защита на потребителя, нямаше много ярки действия в нашата родина. С тези неща е свързан скептицизма на нашите колеги”, обясни Симеонов.

Според него няма риск за нейната кандидатура. По думите му ГЕРБ е в пълна мобилизация и те ще бъдат в пленарна зала утре.

Симеонов добави, че от Патриотичния фронт е са изключително подразнени от скоростта, с която им се "сервират" сериозни решения, като това за избора на образователен министър.

"Не е редно, когато се издига нов министър да ни се казва днес кой е и да ни се казва утре ще гласуваме в зала. Тогава защо ни търсят. Започнаха да ни убеждават от ГЕРБ, че имало предложение от реформаторите в петък, в понеделник е подадена оставката и как ние трябва да подкрепим - попитах ги защо въобще ни поканихте", коментира съпредседателят.

По отношение на оставката на Танев, той каза, че не е разбрал защо му е поискана.

"Съвсем други правят учебните планове, има една главна секретарка, която прави учебните планове, която се оказа, че Кунева ще я остави, това малко ни шокира. Танев трябва да бъде упрекван за неща, за които действително трябва да отговоря. Какво правеше той на представянето на книгата на Давутоглу – това според мен е доста по-голям гаф", допълни Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови