Валери Симеонов: Бъдете патриоти! Гласуването в чужбина е в полза на ДПС

OFFNews 25 април 2016 в 08:09 7868 28

Валери Симеонов

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Валери Симеонов

"Бъдете патриоти! Гласуването в чужбина е в полза на ДПС."

Това заяви Валери Симеонов, лидер на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт - вносител на поправката в Изборния кодекс, която забранява откриването на изборни секции извън консулствата и посолствата.

"Първо, не зная друга държава, която да открива секции по време на избори извън посолствата и консулствата, включително и тези, пред които се прекланяме.

Второ, това струва много на най-бедната държава в ЕС.

Има и забрани за откриването на такива секции, примерно в Германия, където досега това е ставало донякъде с цената на нарушаване на законите", заяви Симеонов пред Нова тв.

Според него никой не отнемал правото на българите в чужбина да гласуват, защото те можели да отидат в посолствата и консулствата. Опашките можели да се преодолеят, ако се открият много секции в консулствата и посолствата.

"Обидно е да обясняваме, че хората, мислили тези правила, не са идиоти и кретени", каза още Симеонов.

Според него въпросът се преекспонирал от медиите и обвини водещите на сутрешния блок на Нова тв Виктор Николаев и Ани Цолова, че задавали въпроси все едно са от екипа на Слави Трифонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

30

Лопе де Вега

04.05 2016 в 16:58

Да се забрани изобщо гласуването! Само кахъри около него. Така и така ще ни ебава който трябва, ами и масраф около избори, референдуми, за какво ни е всичко това?

Поздрав!

12362

27

Хуан

25.04 2016 в 16:08

"Това струва много на най-бедната държава в ЕС"- Ами то и вие струвате най-много на най-бедната държава в ЕС, ама не се закривате или поне да се намалите малко. Извършвали се изборни нарушения в секциите в Турция - Ами с партийната субсидийка командировате 140 патриоти за застъпници в секциите в Турция и контролирате за нередности.
Цели се намаляване на вота на ДПС- Това направо не ми се коментира, противоречи на абсолютно всички демократични принципи на правовата държава, в която господинът патриот е законодател. Не може да се приема специален закон за партия, която е законно регистрирана съгласно действащото законодателство.
На референдума за електронното гласуване резултатите били толкова високи, защото от ЦИК казали на СИК да дават бюлетина и за референдума. Не г-н патриот - от ЦИК казаха на СИК да го правят, защото като влезнеха да гласуват хората трябваше специално да си искат бюлетина за референдума, което само по себе си нарушава тайната на вота.
Закривай

12347

26

ЗахариЯт

25.04 2016 в 15:13

"това струва много на най-бедната държава в ЕС"
Кой беше казал, че ако образованието ви се вижда скъпо да пробвате с невежеството? Та и с правото на глас така.

12347

25

ЗахариЯт

25.04 2016 в 15:09

Колко политически трупа само с един избирателен закон! Не знам Борисов ли или кой зад него го е измислил, но ходът е гениален! В следващия парламент няма да има ни патриоти, ни реформатори, ни абевейци, но две ДПС-та! Да ни е честито!

17439

23

мнение от IP

25.04 2016 в 12:29

Дайте сега да отрежем 2 милиона от право на глас, защото в Турция гласували за ДПС. И как да не помислиш, че хората измислили това са глупави? По тази логика може аз да поискаме да гласуваме само в София. Защото не ме устройва вота в провинцията за БСП например. Валери Симеонов е толкова далеч от принципите на демокрацията. Той иска вота да се моделира. Цялата философия на неговите предложения за изборния кодекс е такава. Вместо да привличат гласоподаватели ще ги задължаваме, ще ги отписваме, ще ги отрязваме.....

12182

22

sawall

25.04 2016 в 12:11

"Обидно е да обясняваме, че хората, мислили тези правила, не са идиоти и кретени", каза още Симеонов.

- Прав е човекът. Не е честно спрямо тях. Не са нито идиоти, нито кретени, а национални предатели.