Уволненият зам.-шеф на ДАНС: Министър Рашков е с отнет достъп до секретна информация заради издаване на тайни

OFFNews 01 юни 2021 в 10:07 5260 1

Допускът до класифицирана информация на служебния министър Бойко Рашков е отнет заради разгласяване на тайни. Той беше уведомен за това от служители на ДАНС. 

Това обяви уволненият зам.-шеф на ДАНС Недялко Недялков днес. Той коментира като една от причините за отстраняването си "може би и личен мотив от това, че подписът в отнемането на достъпа до класифицирана информация на Бойко Рашков е мой". 

Недялков обаче не уточни за какво конкретно служебният вицепремиер и вътрешен министър е останал без право да работи със секретна информация. 

Че Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация пръв съобщи уволненият шеф на ДАНС Димитър Георгиев. Президентът Румен Радев обяви, че не е знаел за това, а самият Рашков твърдеше, че не е знаел за отнемането на допуска, че тогава е бил университетски преподавател и не му е трябвал такъв достъп. 

Сега обаче Недялков разказа, че и за своя среща със служебния премиер Стефан Янев и Рашков, на която от него е поискано да докладва за шпионския скандал в полза на Русия. Рашков ме попита след това защо не отнема допускът до класифицирана информация на главния прокуро Иван Гешев, твърди Недялков.

Уволненият зам.шеф на ДАНС обяви днес, че ще заведе дело за отстраняването си. В мотивите за освобождаването му пишело: системно несправяне със служебните задължения и уронване престижа на агенцията. 

„Едва ли не, аз не мога да си върша работата. На тази позиция съм от почти 8 години, многократно съм награждаван, като тази година имам поне две награди за добре свършена работа, коментира Недялков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3162

1

Grigor Arssov

01.06 2021 в 13:25

Народа казва...ГОТЕН ПИЧ НЕ МЪРКА!!!!
А един бивш съдия(по повод оплакване на подсъдим)... абе аз да те заметна(осъдя) един път, пък ти после си го носи където искаш!!!!