Трети ден избори в Русия, протест у нас подкрепя гласуването срещу Путин

Юлия Навалная призова критиците на Путин да струпат пред секциите в 12 часа и да пускат невалидни бюлетини

OFFNews 17 март 2024 в 08:42 6611 2

Посолство

Снимка Архив

Трети ден на президентските избори в Русия, днес ще гласуват и руските граждани, които живеят у нас. Пред сградата на руското посолство в София е организиран протест от 11,30 часа.

За днес противниците на Владимир Путин подготвят демонстрации по призива на вдовицата на опозиционния лидер Алексей Навални. Очаква се точно в 12 часа критици на руския президент да се съберат пред избирателните секции, за да гласуват. Призивът на Юлия Навалная е те да пуснат невалидни бюлетини или да подкрепят някои от опонентите на Владимир Путин. 

Руски опозиционери също призоваха хората да се съберат на избирателните си секции по цялата страна в неделя в 12 часа по обяд (местно време) в знак на протест. Те се надяват, че дългите опашки ще покажат недоволството в страната.

Руските власти от друга страна вече заплашиха, че ще преследват участниците, като твърдят, че кампанията има „белези на екстремистка дейност“. Изолирани протести бяха наблюдавани и през първия ден на вота. Бяха извършени няколко ареста.

Демонстрацията в София ще е в подкрепа на демокрацията по повод изборите за президент в Русия, които отново ще бъдат спечелени от Владимир Путин. 

Организатори на събитието са Мария Капон, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от гражданското сдружение "Ние идваме".

"Изборът e между достойнството и безчестието, между свободата и страха, между войната и мира", се казва в съобщението на сдружението. 

Организаторите на акцията призовават хората да се присъединят и да окуражат всички руски граждани, които се осмелят да подкрепят свободата, мира и демокрацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

75

2

230 млрд баксов

17.03 2024 в 11:37

https://www.youtube.com/watch?v=Lf0Ctm_2KE8

Полдень против Путина - Песня деда Архимеда

400

1

демотиватор

17.03 2024 в 09:47

Всяко явяване на "избори", чиито резултат, какъвто и да е той, ще бъде фалшифициран, само допринася за легитимирането му.
А протеста тук, в смисъл на плакати, скандиране, листовки, разбира се, поддържам!
 
X

Да помогнем на украинските деца!