Тошко Йорданов: Кирил Петков е създал корупционна среда в МРРБ

Ружа Райчева 07 юли 2022 в 15:58 8181 5

 Тошко Йорданов

Снимка БТА

Тошко Йорданов

Премиерът в оставка Кирил Петков е издал заповед всяко разплащане или поемане на задължения над 900 000 лв. от страна на МРРБ, АПИ, "Автомагистрали" и "Български ВИК холдинг" да минава първо през оперативно съвещание в Министерския съвет, обявиха от ИТН.

Според лидера на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов това решение е незаконно. Той съобщи, че от МРРБ ще го обжалват. 

"Кирил Петков все говори за борба с корупцията и обвинява останалите, че са корумпирани - правеха отвратителни намеци в тази посока към МРРБ. Неговото бяха само думи, сега ще ви кажа факти - как Кирил Петков еднолично е създал корупционна среда в МРРБ и всяка фирма е притисната", заяви Тошко Йорданов на брифинг в кулоарите на парламента. 

Според ИТН решението на Петков ограничава почти изцяло дейността на АПИ, където повечето разплащания са големи. Тошко Йорданов твърди, че Петков е сложил "свой" зам.-министър, който да разрешава плащанията на определени фирми - за сметка на други. 

Йорданов каза, че сега пътните фирми са принудени да ходят при шефовете на съответната комисия, която е под шапката на вицепремиера и финансов министър в оставка Асен Василев, за да се уговарят да си получат парите. Тошко Йорданов е на мнение, че когато определена фирма има договор, за да извърши дадена дейност, тя трябва да си получи парите. 

Той призова медиите да разследват в кои фирми са работили двамата новоназначени зам.-министри на МРРБ - Ивайло Стайков и Александър Стоянов. Лидерът на групата на ИТН намекна, че въпросните фирми имат общо със "старите схеми за източване" на парите от МРРБ.

"Когато някой говори за корупция или задкулисие, дали не е точно той човекът, който го прави? Кирил Петков назначава хора със съмнително минало и им дава да извършват плащания в нарушение на закона", заяви Тошко Йорданов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

6

БотоксПутю

08.07 2022 в 17:23

Отвратителна лочност. Мърляв, нечистоплътен, плюещ в насрещния като говори и злобен слугинаж на оня от дивана.

2550

4

alfakentavur

07.07 2022 в 16:20

А Мутрафонова е създала корупционна среда в ИТН. Като им спрели превода "за заплати" и Тошко Африкански се разпищя на умряло, че били блокирани сметките на рашисткото посолство.

3767

3

Име на профила

07.07 2022 в 16:15

Абе нали излезнахте от властта бе, шимпанзе бръснато? Като не ви подариха едни милиардчета там, точно в МРРБ?

Ех да имаше Божия справедливост на тоя свят..

2073

2

Johnny B Goode

07.07 2022 в 16:15

Аре избори по-скоро, че поне тоя гном да се разкара.

1331

1

ваксиниран

07.07 2022 в 16:04

Нещастник.