Тошко Йорданов: Ако заявените декларации за промяна са верни, до 10-15 дни ще имаме правителство

"Не мисля, че имаме основни различия с повечето политически партии нито по темата за главния прокурор, нито по темата за съдебната реформа, дори нито по темата за унизителните пенсии"

OFFNews 21 юли 2021 в 09:51 7546 0

"В следващите 10-15 дни, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желания за постове, са верни, би трябвало да има правителство. Ако няма, вероятността да отидем на избори е голяма", заяви Тошко Йорданов от трибуната на Народното събрание. 

"Не мисля, че имаме основни различия с повечето политически партии нито по темата за главния прокурор, нито по темата за съдебната реформа, дори нито по темата за унизителните пенсии. Така че в следващите 10-15 дни би трябвало да има правителство, което да продължи работата на служебното", допълни той.

Първата реч на Йорданов като депутат от 46-тото Народно събрание беше в различен стил, като любопитните изкази като "Джипко Бибитков" и преките нападки към други депутати и парламентарни групи отсъстваха. 

"Този парламент е по-различен от предишния, той е по-близък до реалността и до това, което желаят българските граждани. Самият факт, че тук присъства Министерският съвет, за разлика от миналия път, означава, че хората, които седят тук, не се страхуват да застанат пред нас", коментира още той.

Йорданов заяви, че проектът за кабинет ще бъде предложен, след като им бъде връчен мандатът от президента и след консултации с другите партии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови