Quantcast

ЦИК глоби Марешки, обидил Каракачанов и Шивиков в интервюта за БНТ и bTV

Мая Младенова Последна промяна на 13 май 2019 в 10:33 4499 1

Веселин Марешки

ЦИК глоби лидера на партия "Воля" и кандидат за евродепутат Веселин Марешки заради нанесени обиди срещу друг кандидат в две телевизионни предавания.

Жалба срещу Марешки е постъпила от ВМРО след негово интервю в сутрешния блок на БНТ на 7 май и интервю в предаването на bTV "Лице в лице". Според жалбоподателите в двете предавания Марешки е използвал неприемливи думи и квалификации срещу лидера на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов и срещу кандидата за евродепутат от ВМРО Димитър Шивиков. Марешки нарекъл Красимир Каракачанов „шкембе войвода“, „Краси – пет тераси“ и „гастрольорът във военното министерство“. Кандидатите на ВМРО са окачествени като „политически измамници“ и „тотално деградирали типове“. В интервюто по bTV Марешки заявява: „Не мога да приема, че човек от листата на ВМРО, пък бил той Шивиков, Джамбазки или някой друг изрод ...“. Димитър Шивиков  освен това е наречен „прехвален генерал“ и „псевдогенерал“. По негов адрес са и следните думи: „Не разбира от знаците на българската армия, но явно много добре разбира от финикийските знаци на Красимир Каракачанов“.

Санкцията е според чл. 183, ал. 4 от ИК, за което се предвижда глоба от 2000 до 5000 лева. Изборният кодекс забранява в предизборната агитация да се накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. ЦИК не съобщава точния размер на глобата за Веселин Марешки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1910

1

Georgi Gracata

13.05 2019 в 14:14

Предвидливо предугаждайки срива на ГЕРБ,партньорите ОП се опитват да провокират Марешки,които играе ролята на султански кафтан,само дето ръкавите не са му уточнени. Сюлейман Великолепни е ходел с четири,два за ръцете и два за целуване ама нашия тия за целувки ги дава само на членове на ГЕРБ,а ръцете му са заети да раздава предизборни пари така, че ако не е Марешки да го гали по главата кворума е заминал.
Казват,че заместителите били като лака гланцирали външно докато душата запазвала първобитната си недодяланост.