Цацаров иска имунитета на кандидат за общински съветник, участвал в сбиване

OFFNews 09 октомври 2015 в 14:00 1659 0

Цацаров иска имунитета на кандидат за общински съветник, участвал в сбиване

Снимка БГНЕС, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на кандидат за общински съветник в Плевен. Борислав Георгиев от листата на Средна европейска класа в Плевен набил управителя на заведение в града, след като той отказал да пусне него и компанията му. 

Случаят е от 3 октомври. Тогава било организирано събиране на симпатизанти на ФК "Левски" за откриване на фен клуб в града. След приключване на мероприятието, част от феновете посетили заведението, което е собственост на Георгиев. Компанията се почерпила солидно с алкохол и малко след полунощ Георгиев заедно с А. Христов, М. Хиндлиян, М. Пеков, И. Георгиев и Н. Данчев се отправили към друго заведение – клуб „Модерно“.

Там те влезли в пререкания с управителя на клуба, който не ги допуснал, тъй като компанията друг път правила зулуми в заведението. След като не били допуснати, феновете нападнали управителя като му нанесли множество удари по лицето и тялото, счупване на вратите на клуб „Модерно“ и столове, намиращи се пред него, хвърляне на бутилки и камъни към входовете на клуба и намиращата се до него дискотека.

Борислав Георгиев участвал в хулиганската проява, като нанесъл удар с юмрук по лицето на управителя на заведението. На място пристигнали полицейски сили на ОД МВР Плевен, които въпреки оказаната съпротива срещу тях от футболните фенове, успели да възстановят обществения ред.

Като кандидат за общински съветник Георгиев има имунитет. За това Цацаров е внесъл мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Борислав Георгиев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за хулиганство.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Иво Мирчев: Пеевски усети, че съдебната власт му се изплъзва и свали правителството