Търсят пилотна система за електронно гласуване

OFFNews 16 август 2017 в 11:25 7765 1

Агенцията за електронно управление започва пилотна система за електронно гласуване

На 11 август 2017 г. Държавна агенция „Електронно управление“, в партньорство с Централната избирателна комисия (ЦИК), обяви, че търси изпълнител за пилотен проект на система за електронно гласуване, съобщиха от агенцията.

Обществената поръчка е за малко повече до 33 хил. лв., като изпълнителят ще трябва да направи проучване и анализ на добрите практики за дистанционно електронно гласуване (ДЕГ), като ще трябва да бъдат проведени и симулации на електронно гласуване от дистанция. 

Анализът на тестовата система трябва да посочи конкретни препоръки за това как да изглежда бъдещата система за електронно гласуване. Това трябва да се случи до края на 2017 г., а самата система трябва да бъде изцяло готова и да заработи за изборите за евродепутати през 2019 г. 

До 18 август т.г. ще бъдат обявени резултатите от процедурата за избор на изпълнител по дейностите за информация и публичност на проекта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

16.08 2017 в 14:11

Накрая спечелилите тази обществена поръчка май ще се фъзибеарс и анонимус. Ама жълтопаветникът си мисли, че да го мързи да отиде до секцията е негово изконно човешко право.