''Светослав Трайков е човек с качества. Докато съм министър, ще работи в Министерството на културата''

Нормално ли е човек, който публично застава на страната на денацифициращите Украйна, да работи в министерството, попита Ицо Хазарта

Ружа Райчева 08 декември 2022 в 15:11 5683 3

.

Снимка Фейсбук/Светослав Трайков

.

Светослав Трайков беше намразен по време на протестите и беше активен участник в тях през 2020 г. Има хора, които не могат да го понасят. Той е с качества. Завел е дела и е обречен на успех. Качествата, които притежава, са наистина значителни и докато аз съм министър, ще работи в министерството, освен ако не се случи нещо невероятно.

Това заяви служебният министър на културата Велислав Минеков по време на днешното заседание на парламентарната ресорна комисия в отговор на въпрос от депутата от "Продължаваме промяната" Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта. Той попита защо Трайков все още работи в Министерството на културата.

Министърът на културата отстрани Трайков от борда на Националния дворец на културата след силен обществен натиск

"Искам да насоча вниманието ви към един казус, който сте коментирал няколко пъти в публичното пространство и да се възползвам от това, че съм забелязал една ваша способност да отговаряте точно и ясно. Казусът се нарича Светослав Трайков. Не искам да попитам защо той е още ваш съветник - това е ваш личен избор. Но дали е нормално човек, който публично се хвали, че трови кучета с антифриз и публично застава на страната на денацифициращите Украйна, дали е нормално този човек да работи в Министерството на културата и да оглавява отдел?", попита Хазарта. 

Той добави, че в парламентарната група на ПП много пъти са обсъждали този казус и че често се е опитвал да "изсмуче причина от пръстите си", за да защити Минеков, но че никога не е успявал. 

Велислав Минеков лаконично отговори, че докато той е министър на културата, Светослав Трайков ще продължи да работи там, защото има значителни качества. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

3

Diogen

08.12 2022 в 20:29

Вижте му само мутрата на този Трайков. Ми той е като орките, с дръпнати очи и гологлава тиква на раменете, лишена от сиво вещество.

22547

2

dolivo

08.12 2022 в 18:51

мхм, "успех" на всяка цена, няма морална стойка, няма интегритет. Един истински поп "политик"

345

1

Джендо Джедев

08.12 2022 в 15:40

На въртеливостта на тоя юнак може да завиди всяка фурнаджийска лопата. Навремето беше виден ГЕРБ-ер. После започна да псува ГЕРБ. После беше виден антиваксър, гореше маски по мегданите. После стана пръв проповедник на ваксините. Естествено, самият той се ваксинира. След това псуваше украинците и славеше Путя. Сега псува Путя и слави Украйна... За останалите му простотии даже няма и смисъл да се говори, гнусно е. В същото време обича благите службици и е готов да продаде и майка си, стига това да му даде достъп до някоя.