Среща без предложени решения търси консенсус за втори лифт на Банско

Николаос Цитиридис 07 март 2016 в 13:48 3138 1

Среща без предложени решения търси консенсус за втори лифт на Банско

Без направени конкретни решения за концесията на ски пистите в Банско и в спорове между природозащитници и концесионер преминава срещата в Министерството на околната среда и водите, на която се обсъждат възможностите за управление на територията в Пирин около ски пистите и строителството на втори кабинков лифт. 

На нея министрите Николина Ангелкова, Красен Кралев, Божидар Лукарски и Ивелина Василева. Те изразиха мнение, че прекратяване на концесията не трябва да бъде опция за вземане на решението. Според правителството прекратяването на концесията за ски зоната в Банско ще доведе до големи щети за държавата.

Министърът на туризма Николина Ангелкова коментира, че прекратяването на договора ще доведе до загуба на работни места за жителите в района на Банско и Разлог, а според министъра на младежта и спорта Красен Кралев ще има неблагоприятни последици за развитието на зимните спортове.

Според Тома Белев от Асоциация на парковете в България зави, че на тази среща няма как да се стигне до решение, тъй като проблемите не са изчистени и нарушенията не са изгладени. "Междуведомствената работна група предлага да се промени предмета и обекта, задълженията на концесионера. Моят въпрос е имаме ли всъщност концесионен договор, сключен през 2001 г, ако към настоящия момент не е ясно какво сме дали и при какви условия сме го дали?“, попита той. Тома Белев призова за повече прозрачност и допълни, че ако има проблем, той да бъде изчистен в рамките на договора и закона. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови