Според Марешки сделката с ЧЕЗ трябва да се разследва

OFFNews 25 февруари 2018 в 11:14 4664 2

Според Марешки сделката с ЧЕЗ трябва да се разследва

Ако съмненията се окажат верни само с една оставка няма да стане, защото тук говорим за сделка за стотици милиони левове и за предприятие, което е от националната сигурност, от значение за националната сигурност на България, така че по-добре Теменужка Петкова да си е на мястото, но сделката да се развали, отколкото Теменужка Петкова да си подаде оставката, но сделката да остане.

Това коментира пред БНТ лидерът на "Воля" Веселин Марешки. 

Той е на мнение, че трябва да се разследва сделката по закупуването на ЧЕЗ и мисли, че има задкулисие в нея. "Въпросът е дали тези 700 млн. лв. са чисти капитали и дали тази сделка не е станала под натиск точно тази фирма да спечели", каза Марешки.

"Ние всички не сме приватизирали, ние не сме участвали в грабежа на България и няма какд а се наредим, аз не искам да се наредя до държавата на Корнелия Нинова и на всички останали, които са участвали в управлението на прехода. Ние сме различните, ние сме тези, които се борим срещу всички тези най-отвратителни неща, които са се случвали", категоричен бе лидерът на "Воля".

Относно отстраняването на Жаблянов Марешки каза, че това е щяло стане и без тях, тъй като гласовете на ГЕРБ и "Обединени патриоти" са били достатъчни, а "Воля" просто е изразила своето мнение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови