Според Борисов ПП не трябва да избират новия МВР министър при ротацията

Отстраненият зам.-министър Стоян Темелакиев беше предложение на Бойко Рашков, твърди лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 24 ноември 2023 в 10:30 1371 3

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е на мнение, че "Продължаваме промяната" не трябва да избират новия вътрешен министър, след като дойде време за ротацията на кабинета "Денков". 

В кулоарите на Народното събрание Борисов коментира гласуването за създаване на анкетна комисия за полицейското насилие в нощта на протеста срещу БФС. 

"Съответният зам.-министър Стоян Темелакиев, когото отстраниха, беше на Бойко Рашков. Просто не ги разбирам. След като в обществото има няколко мнения, е най-добре тази комисия да разгледа всички факти и обстоятелства", каза той. 

По повод полицейското насилие той коментира, че паднал човек не се рита и че това е основен закон дори в най-кървавите бойни спортове. Борисов за пореден път подчерта, че правителството е на ПП, а не на ГЕРБ.

Днес парламентът създаде временна комисия за разследване на полицейското насилие в нощта на протеста срещу "Български футболен съюз". Начело ѝ бе избран съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Цвета Рангелова от "Възраждане" заяви, че от групата са против създаването на комисията, защото нямало седмица, в която парламентът да не разследва някой орган.

Съставът на временната анкетна комисия е:

От ГЕРБ: Рая Назарян Радомир Чолаков, Маноил Манев. ПП-ДБ Атанас Атанасов, Надежда Йорданова, Явор Божанков; Възраждане: Цвета Рангелова, Александър Арангелов, Светослав Тодоров; ДПС - Хамид Хамид, Халил Летифов и Валентин Тончев; БСП - Иван Иванов, Иван Ченчев и Христо Проданов; ИТН - Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и Станислав Богдански.

Двама от ДПС се въздържаха при гласуването на състава на комисията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

3

Stoyancho

24.11 2023 в 14:49

ДБ изобщо не трябва да бъдат, където са, но това е друг въпрос

11982

2

leomesi

24.11 2023 в 11:09

ПП-ДБ колкото по-малко се месят в каквото и да било, толкова по-добре.

22548

1

dolivo

24.11 2023 в 11:09

Обича Боко силовите структури
 
X

Да помогнем на украинските деца!