Quantcast

София купува оборудване за аварийни ситуации и откриване на затрупани хора

OFFNews Последна промяна на 08 април 2016 в 06:17 1574 2

Столична община купува оборудване за откриване на пострадали или затрупани при бедствие хора и газов анализ на въздуха.

Оферти за обществената поръчка за доставка на акустичен уред, персонален газов анализатор и термовизионна камера, се приемат до края на работния ден днес. Прогнозната цена за оборудването за аварийни ситуации е 28 000 лева. Анализторът трябва да има сензори за кислород, взривни вещества и метан, въглероден окис и сероводород. Камерата пък трябва да притежава и функция "термично сканиране" и да работи при температури на околната среда от - 40 до + 85 градуса. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.04 2016 в 08:51

И какво ги очаква на третия лъч?

И как ще се промени финансовата ситуация на Софийска община с 28 хиляди?

Аман от тъпотии.

Аз се учудвам, че няма налично подобно просто оборудване в 2 милионен град. Бедствия се случват навсякъде. София е особено опасно място за земетресения. А може и сгради да се срутят предвид занижения контрол и мърляво строителство. Трябва да има средства и възможности за преодоляване на подобни ситуации.

Да не говорим че подобни кризисни ситуации би трябвало периодично да се симулират на учебни занятия за бърза помощ, пожарна, гражданска защита, полицията и армията. А и доброволци ако има организирани е добре да участват. Поне веднъж на 6 месеца трябва да се прави.

Помните ли наводненията?

08.04 2016 в 06:51

Заради бъдещите действия по изкопите на метрото. СО много добре знаят колко рискова дейност предприемат и какво застрашава всички по третия лъч. И се готвят за жертви. Няма никаква друга причина да пазаруват такова оборудване в условията на голям общински дълг. Ако софиянци се различаваха поне малко от останалите хора в България трябваше да са изринали всички от СО.