Снимка на деня: Марешки почете деня на победата на Червения площад

OFFNews 09 май 2018 в 11:04 6111 5

Марешки на Червения площад в Москва

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки е бил сред гостите на парада на Червения площад по повод деня на победата - 9 май. От пресцентъра на партията изпратиха снимка, на която Марешки позира на фона на Кремъл. 

В същото време от партията изпратиха декларация по повод 9 май. 

„Няма толкова силни думи на нито един език, които да обяснят какво са преживели хората по време на Втората световна война. Няма думи, които да дадат определение за цената на човешкия живот, няма и мерна единица за патриотизма. Ние от ВОЛЯ смятаме за абсолютно недопустими опитите днешният ден да бъде използван като пореден повод за разделяне на обществото –ден на победата ли е или ден на Европа“, се посочва в текста, озаглавен Декларация на благодарността и на мира.

От нея става ясно, че за депутатите от "Воля" няма дилема за това кой празник се чества днес: 

Няма такава дилема, колеги! За всеки е ясно, че без победата на 9 май над хитлеро-фашистка Германия, нямаше да има никакъв Ден на Европа. Нека никой не се опитва да засенчи паметта на героите с пропаганда.

Депутатите цитират руска песен, в която се пее: „Славеи, не тревожете войниците, нека малко поспят..”

И добавят:

Милионите смели мъже, жени, деца, дали живота си за спасяването на света от фашизма, спят своя вечен сън. Но тяхната смелост и саможертва никога няма да бъдат забравени! Затова днес от всяка европейска столица трябва да се чуе само и единствено “Благодарим”!

Според депутатите на Марешки "безразсъдството на един обезумял политически елит в Европа" е решило по друг начин съдбата на младите, които са решили да се опълчат на нацистите. 

"Не можем да допуснем подобен погром над човешката цивилизация да се случи отново. Главната ни мисия на съвременни политици е да пазим мира като най-ценното, което наследихме от 20-ти век. И за това също ще бъде нужен много кураж, независимост и ВОЛЯ. Но преди всичко Патриотизъм! Честит празник!", завършва декларацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

5

Azarael

09.05 2018 в 12:50

Жалко е че подобни политически клоуни и въжеиграчи като
Сидеров и Марешки усетили на "къде духа вятъра" и че страната
ни само загуби при "излизането" си от бившия соц. лагер и
политическата и икономическа закрила която имахме
в миналото от Русия !
Грешката ни която направихме като станахме слуги в лагера на
тези богати страни, които днес искрено ни презират и унижават !
Тези въжеиграчи които днес си правят политически пиар,
като се възползуват от народната любов и признателност на обикновения българин пред Великая Русь !

6145

3

kokoten

09.05 2018 в 12:16

Може да е всякакъв,но сега е прав,не случайно е руски възпитаник....нищо не може да се сравни с това което направиха руснаците....Поклон пред величието на руския войник...

10571

2

Hissarion

09.05 2018 в 11:36

Може да е всякакъв Магарешки, но тъп не е. Надушил е схема и сега си дълбае в нея. Утре ако се окаже, че е по-електорално полезно пак ще се припознае като българския Тръмп.

 
X

Да помогнем на украинските деца!