След палежа на микробуса ДПС се обявиха за жертва на терористичен акт

ОFFNews 07 март 2015 в 15:40 2671 18

Мустафа Карадайъ

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Мустафа Карадайъ

"Според нас палежът на микробус на ДПС е продукт на езика на омразата".

Това заяви депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ на специална пресконференция по повод запаления тази нощ микробус на партията пред централата й в София. 

Карадайъ обясни, че това е третият подобен инцидент от началото на годината, но за първите два си премълчали, защото очаквали "органите на реда да си свършат работата".

Той обаче подчерта, че тези три атаки можели бъдат определени като терористични.

Депутатът от ДПС подчерта, че първият случай на атака бил на 7 януари 2015 година, когато са били разбити стъклата на колата на лидера на партията Лютви Местан.

Вторият случай бил опит за палеж на централата на ДПС.

„За да се случват тези неща, се създава тази среда, защото и най-отговорните институции в държавата наричат едни процеси демократични, умни, чаровни. В тази връзка, е редно да кажем, че политическите процеси трябва да влязат в полето на политиката. Ако това някой иска да използва за своя маска в нашата родина това, което се случва в глобален план, и да подстрекава - ние не споделяме такова поведение и такава политика", заяви Карадайъ.

Той поиска възможно най-скоро да има осъдени за "всички посегателства върху офисите на партията", но призна, че е скептичен за разкриването на извършителите.

"Езикът на омразата ще се чува и от трибуната на Народното събрание и ще се създава среда за такъв тип отношение. ДПС определи такъв тип хора като безотговорни", каза още Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!