Слави Трифонов към политиците: Давам ви две седмици

OFFNews 27 март 2017 в 14:30 43235 24

Слави Трифонов дава две седмици на парламента да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права, пише в отворено писмо на Трифонов до политиците. 

В текста се казва:

Дами и господа политици,

От много време, заради естеството на работата ми, боравя с думи. С много думи. По принцип смятам, че делата са по-важни, но и думите тежат. Та,… има четири думи, които ненавиждам да казвам. От всичките много думи... Те са:
Аз.
Нали.
Ви.
Казах.

Всъщност не ви го казах аз, а ви го казаха три милиона и половина българи. Те оглушително ви го изкрещяха на Референдума и вие упорито си запушихте ушите. И какво стана сега след тези избори? Проведоха едни напълно безсмислени парламентарни избори. Резултатът от тях практически възпроизвежда предишния парламент. Парламент, който не беше харесван от никого. Вчерашните избори са идеалното доказателство, че сегашната избирателна система е напълно изчерпана. Че единственото, което прави, е да възпроизвежда същите хора. Да възпроизвежда същите безсмислени политически комбинации.

Затова ще ви кажа още веднъж. Знам, че не сте го забравили, но повторението е майка на знанието:
Дами и господа, новоизбрани стари политици, и ти аптекарю, единственият ангажимент и задължение на новия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума:
– мажоритарен избор в два тура
– намаляване на партийната субсидия на един лев
– задължително гласуване на избори и референдуми.

Затова ще направя следното:

Първо:
Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права.

Второ:
Ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения.
Ако след този срок, вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права.
Това ще направя сам.
Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам.

И за финал ще ви кажа следното:
Зад партиите има електорат, а зад референдума има народ! 

СЛАВИ ТРИФОНОВ

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

23

Hihi1981

28.03 2017 в 11:08

Ти па КОЙ си???

8982

22

Росен Миленов

27.03 2017 в 20:47

В БЪЛГАРИЯ Е НАЛИЦЕ МАФИЯ, КОЯТО УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА И ДЪРЖИ ОБЩЕСТВОТО В ПЛЕН ВЕЧЕ БЛИЗО 30 ГОДИНИ.
Тази престъпна организация има пирамидална структура, която кореспондира с йерархичната структура на държавното управление.
Повече прочети тук - http://dogovorat.com/post-3/
Затова организирам РЕФЕРЕНДУМ ЗА СЪДЕНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ОТ ПРЕХОД. Виж тук - https://www.facebook.com/referendum.politici/

42249

21

Denis Rizanov

27.03 2017 в 18:00

Кога се планира да бъдат безплатните концерти на Орлов мост? Щот тез дето скачаха с него пред Ал. Невски вече одъртяха, а и повече от половината не са в България отдавна.

10564

20

ultra-73

27.03 2017 в 17:41

Проблемът е, че селяндурина поръчва, а Боко се е заел да изпълнява! Сегашната система не е цвете, но вкарат ли мажоритарната - жал ми е за kleta maika Balgaria!

25665

19

Victimized

27.03 2017 в 17:28

Хубаво го храните дългия, ама той си постила чудесно, понеже знае, че масово хората биха го подкрепили.
Това, че онлайн не полочава такава подкрепа няма значение, понеже ако гледаме онлайн проучванията, сега Радан трябваше да е премиер, но уви .....
Предполагам, че ще работи с много гласност да раздава такива "поощрителни" съвети, и ще обявим, че смята в крайна сметка да направи политически проект, понеже нещата не са търпими и ще удари с поне едно 20-30%, след което ще имаме поредния краен популист в парламента......

29216

17

Лопе де Вега

27.03 2017 в 16:44

И тоя не ме слуша. Не е отворил Конституцията, да я прочете, ега разбере кви говна е забъркал с референдума си. Барем да пита някой, който разбира от такива материи, а то - годжита,свирджии, оня, маймуновидния, дето се не моем да му запомним името - това са му съветниците. Да ходи да плаши фсичките дупетати - нам татарам одна хуя!

Поздрав!

14355

15

neverland

27.03 2017 в 16:37

Фостафка за Сляви!