''Синя София'' регистрира пълни листи с кметове и общински съветници за местните избори

Очаквам от ГЕРБ кандидат, който ще предложи статуквото, заяви кандидатът за кмет Вили Лилков

OFFNews 18 септември 2023 в 12:19 4924 1

Вили Лилков

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Вили Лилков

Днес коалиция "Синя София" се регистрира за местните избори през октомври. Ще има пълна листа от общински съветници, както и кандидат-кметове за всички райони, съобщи пред Нова нюз кандидатът за кмет на София проф. Вили Лилков. 

Лилков заяви, че в новата дясна коалиция е събран много качествен екип. По думите му София расте, но не се развива и не е град от европейска величина, какъвто трябва да бъде. Той настоява за сериозен разговор за проблемите на столицата. 

"Очаквам от ГЕРБ кандидат, който едва ли ще може да предложи разумна промяна - на статуквото. За 18 години се видя какво могат да направят. В столицата бяха обновени много територии и се направиха много неща, но от гледна точка на дългосрочните цели, София се намира в песимистична позиция", коментира той.

ГЕРБ така и не са обявили кой ще е кандидатът им за кмет на София. Лидерът на ГЕРБ Борисов първо каза, че ще обяви името, когато свърши ретоградният Меркурий, а след това - "когато си поиска". 

Вили Лилков заяви, че днес ще се срещне със Съюза на архитектите, за да обясни инфраструктурните си приоритети. Той определи "Топлофикация" като приоритетен за столичани проблем и посочи, че задълженията на дружеството вече надхвърлят милиарди левове:

"Години наред не се извършва модернизация. Съотношението между топлоенергията и тока е 5,2:1. Не се говори за когенерация. За да се намалят задълженията, трябва да се увеличи делът на електроенергията. Това предполага сериозна модернизация. От държавни субсидии към инвестиции - трябва генерална смяна на политиката."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!