Симов: Социалистите показаха, че подкрепят политиката на Нинова

OFFNews Последна промяна на 14 септември 2020 в 09:23 1429 0

Равносметката от провелите се вътрешнопартийни избори е, че прекият избор в БСП работи, желан е от социалистите, той беше утвърден и оттук нататък незаобиколим.

Откакто беше приет, на три Конгреса беше правен опит да бъде отменен, но това не се получи. Социалистите излязоха и гласуваха - те искат да имат думата кой да е лидер на БСП". Това каза говорителят на ПГ на "БСП за България" Александър Симов пред БТВ.

Резултатът ясно показва, че в партията няма разделение. Сбъркан медиен фокус е, че БСП е разделена. Истината е, че разделението е в Националния съвет на БСП, надолу по партийните организации такова разделение няма, отбеляза той.

Според него тези избори са показали, че политическият курс на Корнелия Нинова е масово подкрепян от социалистите.

"Всеки, който участваше в изборите ще ви каже, че нямаше как да има каквото и да е опорочаване на вота. В крайна сметка Централната комисия по провеждане на избора обяви какво е числото на членовете от избирателните списъци, така че не виждам кой може да постави под съмнение честността на вота. БСП показа, че може да провежда по-честни избори, отколкото се правят в България като цяло", смята Симов.

По думите на Александър Симов БСП е постъпила правилно като не е оглавила протестите, защото според него това би изгонило част от протестиращите хора: "Сега имаме уникална ситуация - социалисти, десни, центристи и националисти да са на един площад, обединени от общото разбиране, че за бъдещето на България можем да говорим само след като шайката се измете от управлението на България.

Ще си говорим за политика и партиен интерес след като Борисов и Гешев напуснат властта, каза още Симов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови