Сидеров на посещение в Крим, призна го за част от Русия

OFFNews 13 февруари 2015 в 11:53 8914 106

Снимка БГНЕС

Сидеров обяви, че признава Крим за руски по време на официално посещение в Симферопол, съобщиха местни медии.

„Убедени сме, че всичко, случило се в Крим през периода на „Кримската пролет“, е правилно. Признаваме референдума в Крим и присъединяването му към Русия. За България Крим е неразделна част от руската история и тук се чувстваме на родна земя, обяви Сидеров, цитиран от „Аргументи и факти“. 

Близо 80% от българите подкрепят референдума в Крим и влизането му в състава на Русия. Приблизително толкова са и българите, които не подкрепят санкциите срещу Русия, допълни Магдалена Ташева от „Атака“.

„Сега в България започна кампания за иницииране на референдум, на който народът трябва да каже дали иска страната да бъде в НАТО или не“, заяви Сидеров, цитиран от агенция "Ореанда".

Той обясни, че за провеждането на референдум са необходими подписите на най-малко 60 депутати или на 300 000 граждани.

„Атака“ планира да се обърне към БСП и към друга близка партии. Ако получат тази подкрепа, подписите ще са достатъчни за инициирането на референдум“, пише агенцията.

Волен Сидеров неведнъж е казвал, че България трябва да излезе от НАТО и да обяви неутралност. По думите му България последователно се превръща в плацдарм на НАТО. Политикът напомни, че 4 американски бази действат в страната от 2006 г., а през 2015 г. ще бъде отворен и щаб на НАТО, за което беше взето решение от военните министри на страните в НАТО, допълва агенцията.

Преди дни Сидеров поиска Министерският съвет да насрочи референдум за излизане от НАТО, като допълни, че „Атака“ е ядрото на тази идеология вече 10 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!