Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Ще има ли обща ПГ между ДБ и ПП? Коментарът на ген. Атанасов

OFFNews 12 ноември 2021 в 19:51 4657 1

Не сме провеждали преговори за това. Обмисляме идеята. От доста време се чуват предложения от различни места - така лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов коментира пред БНТ хипотезата за обща парламентарна група на "Демократична България" и "Продължаваме промяната" веднага след изборите. 

По думите на Атанасов това не се е случвало в България: "Не знам дали трябва да се предприема такъв експеримент. Не бива да подхождаме към избирателите по този начин. Някой може да го разбере като измама." 

Той допълни, че идеята е да се получи мандат за управление и съставяне на мнозинство, защото има много проблеми за решаване.

Лидерът на ДСБ е категоричен, че "Демократична България" няма да преговаря с ГЕРБ за каквото и да било. 

За предложението на "Продължаваме промяната" Кирил Петков да е премиер Атанасов коментира, че "е много хубаво":

"Нека има хора, които са амбициозни. Ние в "Демократична България" имаме не един човек, който има качества за позицията, но трябва да търсим обща воля, за да изберем подходящ човек, който да води кораба."

Относно думите на Лозан Панов, че лидери на ДБ готвят предателство, "ако задкулисно кроят планове да управляват с г-жа Нинова", Атанасов заяви, че подкрепят Панов в президентската надпревара, но това не означава, че мислят еднакво по всички въпроси:

"Имаме червени линии да не подкрепяме правителство с мандат на БСП, но не е невъзможен партньор за създаване на мнозинство".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!