Секретар на Първанов: НСО разхождат кучета и мъкнат хладилници на тъщи

Владимир Йончев 04 февруари 2012 в 23:04 2851 1

Николай Слатински
Николай Слатински
Нелицеприятни подробности от кухнята на Президентството огласи Николай Слатински, съветникът по националната сигурност на доскорошния президент Георги Първанов. Момчетата от НСО пазаруват, разхождат кучета, мъкнат хладилници на тъщи и свекърви по етажите, разказва Слатински в дискусия във Фейсбук, избухнала по повод отказа на съпругата на новия президент г-жа Юлияна Плевнелиева да се държи като Първа дама. Поредната спекулация по темата е, че съпругата на президента забранила на НСО да й се бъркат в кухнята. От "новината" не стана ясно какво е породило кулинарните амбиции на бодигардовете. Тя бе предшествена от "разкритието", че Плевнелиева ще се развежда с мъжа си, за да не й се налага да играе ролята на Първа дама. Ето точните думи на Слатински, който преди да стане съветник на Първанов, беше депутат от СДС:
Някои от Вас са по-слабо (по обективни причини) информирани до какъв слугинаж са довеждани момчетата от НСО - да пазаруват на първите мъже и жените им, да висят с часове пред родилното, защото се чака отроче или внук на Боса, да разхождат кучета, да разкарват нахаканите синчета, на които добрите татковци подаряват мезонети от по 300 квадрата, до училищата им, да чакат с дълги часове някоя първа дама да провежда времето културно с някого или с приятелки, да мъкнат хладилници на тъщи и свекърви по етажите, да организират лов и риболов на охраняваните, едва ли не да лаят, за да дигнат животното, да пазят да не се разчуят някои нежни похождения и т.н. Така че това е първата Първа дама, която засега удържа фронта (дори да е поза), че в България няма институция Първа дама, няма институция Деца на Първата дама, няма институция Куче, Вълчак или Вълчица на Съпруга на Първата дама...
Разкритията на Слатински за непривичните дейности на НСО не са първите. Първият скандал избухна в края на 90-те, когато вече бивш служител на службата за охрана на властта, разказа как е трябвало да разхожда дакелът на председателя на парламента Йордан Соколов. Топлите отношения между властта и охраната й даже залегнаха в сценария на един от най-касовите български филми "Мисия Лондон". За пръв път обаче излизат сведения за работата на НСО по времето на Първанов. От тях личи, че "длъжностната характеристика" на бодигардовете-бавачки не се е променяла много през годините. Шумът около съпругата на новия президент Росен Плевнелив започна още по време на предизборната кампания, на която Юлияна не се появи нито веднъж. Тя отказа да участва и в ритуалите около встъпването в длъжност на мъжа й. Веднага след това на бял свят излязоха нейни постове в Туитър, в които остро коментира Бойко Борисов, столичният кмет Йорданка Фандъкова и ГЕРБ. (Виж тук) Единствената реакция на Бойко Борисов досега бе да й прати поздрави по журналистите. Плевнелиев я защити с думите, че тя е една модерна и самостоятелна жена. Те родиха вица, че на президента наистина му трябва увеличаване на правомощията и парламентът трябва да му гласува правото да управлява жена си.  
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!