Съветник на Комитова става зам.-министър в МРРБ

OFFNews 23 август 2021 в 16:52 3409 0

Със заповеди на служебния премиер Стефан Янев на длъжността зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството са назначени Иван Шишков и Валентин Граматиков.

Иван Шишков е съветник в политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството от май 2021 г. до настоящия момент. Преди това дълги години е работил в общинската администрация на Община Драгоман и на Столичната община, като включително е заемал длъжностите главен архитект на Община Драгоман и главен архитект на столичните райони „Триадица“ и „Банкя“. Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Валентин Граматиков е дългогодишен финансов мениджър на Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново. В същото висше учебно заведение е бил и преподавател. Завършил е Военната академия „Георги Стойков Раковски“ в София. Притежава и образователно квалификационна степен „магистър“ по финанси от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Шишков и Граматиков заменят отстранените Тодор Анастасов и Валентина Върбева.

Името на Шишков нашумя покрай скандала с павилиона-убиец, когато от токов удар загина 16-годишно момче. Тогава Шишков бе главен архитект на "Триадица" и напусна след инцидента.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)