Съдии в декларация: Репутацията на Аглика Адамова е безупречна

OFFNews 12 август 2014 в 13:37 4276 2

Съдиите и съдебните служители на Административния съд София-град излязоха с декларация в подкрепа на тяхната колежка Аглика Адамова, която беше номинирана за зам.-министър на правосъдието, но няма да бъде назначена заради съмнителните връзки на баща й - Величко Адамов - с Красимир Георгиев - Красьо Черния.

Пълния текст на декларацията на съдиите и служителите на Административен съд София-град гласи:

"Съдиите от Административен съд София-град/Съдебните служители от Административен съд София–град безусловно подкрепяме съдия Аглика Адамова–Петкова, уверени в нейните безспорни морални и професионални качества. Репутацията й на магистрат е безупречна. Защитена е с дългогодишна добросъвестна и почтена работа като съдия . Противопоставяме се на опитите да бъде дискредитирано името й и авторитета на българския съд."

По рано днес и самата Адамова пусна отворено писмо до медиите, в което изразява възмущението си, че нейната биография се пренебрегва заради тази на баща й.

"Мислех, че времената, в които децата бяха наказвани за цял живот заради своите родители и принуждавани да се отказват от тях, отдавна са отминали. Аз съм на 41 години и имам лична и професионална биография, от която не се срамувам. Ако някой има желанието да ме съди, нека да бъда съдена за собствените ми действия”, гласи част от писмото на съдийката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!