Румен Петков: Кради, Орешарски, кради! Онзи няма да е все главен

OFFNews 28 април 2014 в 12:25 15724 2

Румен Петков

"Кради, Оршарски, кради! Онзи няма да е все главен." С тези думи Румен Петков от АБВ се обърна задочно към премиера Пламен Орешарски, визирайки главния прокурор.

Поводът са заделените 50 млн. лв. за ремонт на Зимния дворец в София, както и отпуснатите 500 000 лв. на Калофер, без да има какъвто и да е одобрен проект за града.

„Онзи ден имах среща със съюза на архитектите. Те казват, че за 50 милиона те ще построят два нови зимни дворци. А ти с 50 млн. искаш да ремонтираш един. На тоя грабеж биха завидели навсякъде по света.

Унищожавайки спорта, унищожаваш и спортната база /за ремонта на Спортния дворец във Варна са предвидени само 5 млн. лева/. Очевидно защото в спортния комплекс във Варна Пламен Орешарски и хората около него няма как да злоупотребят.

Българската спортна общественост трябва да си даде сметка на какъв терор е подложена по време на режима на Пламен Орешарски. И при цялата й нищета – колко много искат да откраднат от нея.

Ние знаем, че не могат да ви вземат силата на духа, нито достойнството да си български спортист.

Много се надявам за спорта да излезе и да отговори г-жа Георгиева (спортният министър Марияна Георгиева – този любимец на спортната и друга общественост. И настоявам да й бъде дадена широка трибуна”, коментира Румен Петков.

За случая с отпуснатите 500 000 лв. на Калофер, без да има одобрени проекти насреща, Петков ще сезира прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков