Румен Петков: Главният прокурор се държи като престъпник

OFFNews Последна промяна на 21 юни 2014 в 16:20 5551 6

Главният прокурор се държи като престъпник, заяви на пресконференция в Плевен Румен Петков, член на националното ръководство на АБВ. 

Той даде няколко примера за твърдението си – "събитията около скандала в Костинброд в деня за размисъл на парламентарния вот миналата година, бездействието на главния прокурор след тиражираните сигнали за купуване на гласове, политически натиск, търговия с влияние и злоупотреба с власт на евровота преди близо месец."

Действията на главния обвинител го превръщат и в съучастник на престъпление, смята Петков и посочи пример за бездействие по сигнал от кмет на село за кражби на държавно имущество, където е замесен висш държавен служител.

Като престъпление срещу човешките права и свободи посочи Петков действията на прокуратурата и около случая с посочените за заговор за убийство на Делян Пеевски:

„Когато прокуратурата е активна за сметка на невинни граждани, това е Вишински – най-мрачният период на фашизма и болшевизма – когато за прокуратурата човешките права и свободи, невинността на гражданина нямат стойност. Това е най-уродливата форма на използване на прокуратура”, коментира Румен Петков.

Той отново настоя да се разсекрети преписката, заради която бе призован в СДВР преди около месец и заяви, че ще търси защита на доброто си име в Съда за правата на човека.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.06 2014 в 17:09

... няш - мяш КТБнаш...

... големите суми от банката ги е изтеглил гешефтарски...

историята е 1:1 с източването на Минералбанк с държавните пари по времето на виденов, с участието на хърсев и ташков. Фалиралата Минералбанк е изкупена от Росексимбанк, представена от !!! И.Искров, и малко след това преименувана на ДЗИ банка. Искров става шеф на БНБ.Финансов министър е Ровч.! Историята се повтаря, включително и "анонимката" и лафа за мухата, банката и вестника...
... ето я на сцената и КТБ:
Дянков: Орешарски и Искров имали тайно споразумение за фискалния резерв

Финансовият министър Симеон Дянков и предшественикът му Пламен Орешарски се скараха за управлението на фискалния резерв по време на парламентарния контрол. Дянков обвини предшественика си, че по негово време 14% от фискалния резерв на страната е бил в 17 търговски банки. Миналата седмица Орешарски коментира, че не е правилно пари от фискалния резерв да се слагат на депозит в банки. Ето какво още казаха Симеон Дянков и Пламен Орешарски:

„Моят екип се натъкна на едно тайно споразумение. Тъй като вече разсекретих този документ, мога да кажа, че става въпрос за допълнително споразумение, сключено между господин Орешарски и господин Искров, управителят на БНБ. Това споразумение позволява допълнително още 1 млрд. лв. по тяхно усмотрение да се депозира в търговски банки от фискалния резерв. С други думи, по време на управлението на тройната коалиция една голяма част от фискалния ни резерв е бил несигурен. Не само че е бил несигурен, а това е било правено тайно", каза Симеон Дянков.

„Господин вицепремиер, тайните споразумения са за това да не се огласяват. Но тъй като вашият стил на управление не зачита елементарни правила, ще ви отговоря на въпроса. Имахме такова споразумение през октомври, когато в цял свят цялата банкова система получаваше огромни публични фондове, и то водещи банки, за да бъдат спасени буквално. Имахме превантивно споразумение, ако стигнем до необходимост, да действаме по аналогичен начин", каза от своя страна Пламен Орешарски.

Симеон Дянков съобщи още, че всички засекретени документи във финансовото министерство ще се направят достояние на обществото, а на всеки три месеца ще се дава информация за състоянието на фискалния резерв.

* * *

„Споменатото от министъра споразумение между правителството и БНБ от 2008 г. има за цел да конкретизира условията, при които би могло да се използват средства от фискалния резерв за осигуряване на стабилността на финансовата система. Това споразумение има предпазен характер, като поради нормалното функциониране на банковата система неговото използване не се налага и няма предоставени средства по него", това се казва в позиция на Българската народна банка относно казаното от министъра на финансите Симеон Дянков по време на парламентарния контрол.

„Споменатите от министър Дянков 17 банки, които обслужват средства на бюджетни организации, извършват тази дейност на основата на споразумения с Министерството на финансите, тъй като централната банка не извършва търговска дейност по обслужване на разплащания. Този тип взаимоотношения се уреждат със законите за държавния бюджет, като средствата са обезпечени на сто процента с държавни ценни книжа и парични депозити", се допълва в позицията на БНБ.

... и сега идат ВТБ с дянков начело да купуват КТБ, нали...********************

... предисторията: http://frognews.bg/news_27605/Elitat_predade_Kiulev_i_go_ubi___chast

... *********************

21.06 2014 в 17:02

Шъ въ изплющъ всичките!

21.06 2014 в 17:01

Той беше от ясен по- ясен още от 12.05.13г. Костинброд и през цялото време след това. Корумпирано дебело копеле.

21.06 2014 в 16:55

до 01
много добро мнение, подкрепям го

21.06 2014 в 16:45

Петков,....Темида Цацарова си е престъпник поне само заради изборите 2013.05.12 като прикри мошениците Манолова, Бареков, Миков, Станишев!

21.06 2014 в 16:42

Welcome to Eurasia!
Нали за това се борихте? Сега ко ревеш?