Румен Петков: АБВ е шанс за разочарованите от БСП

OFFNews 10 март 2014 в 10:14 3077 4

Румен Петков

Снимка БГНЕС

„Аз не мисля, че застрашаваме БСП. По-скоро съм убеден, че всичките тези хиляди хора, които са разочаровани, че ръководството на БСП показва, че пряката демокрация няма стойност, че реализацията на политики няма стойност, днес ще дадат глас за АБВ и по този начин ще подкрепят европейската левица.“

Това заяви пред ТВ 7 бившият вътрешен министър и член на АБВ Румен Петков. Той коментира, че БСП „констатира“ самоизключването приближените до Георги Първанов „в момента, когато Мартин Шулц и Ханес Свобода бяха поканили Калфин, в качеството му на представител на АБВ, за да разсъждават на темата „Общо успех на левицата“, за да може АБВ да подкрепи Мартин Шулц в предстоящата битка“.

„Преценката на Мартин Шулц и Ханес Свобода е резултат от солиден анализ и те добре разбират, че участието на АБВ е шанс на разочарованите да дадат своя глас за европейската левица“, подчерта Петков.

Бившият вътрешен министър коментира още, че въпросът дали АБВ ще стане партия не е толкова належащ.

Преценката на Мартин Шулц и Свобода е резултат от солиден анализ и те добре разбират, че участието на АБВ е шанс на разочарованите да дадат своя глас за европейската левица в световен мащаб.

„Аз не мисля, че е толкова важно дали ще направим партията - сега, след 25 май или дали въобще ще направим партия. Мисля, че като не знаем какво да правим, трябва да се държим за принципите - това е правилният подход, искаме да отстояваме принципи и политики“, каза Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови