Ресторантьори обвиниха вицепремиера Марияна Николова в двоен стандарт

OFFNews 29 декември 2020 в 11:54 2352 0

От Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) изразиха несъгласие с предложението на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова работното време на ресторантите в хотелите за Нова година да бъде удължено до 00.30 часа.

Причината е, че това е двоен стандарт, тъй като заведенията извън хотелите остават затворени, посочват от браншовите организации.

"Припомняме, че ние подкрепихме отварянето на ресторантите в хотелите до 22 ч., за да има все пак къде да се хранят техните гости. Сега обаче се прави опит да се официализират новогодишните тържества, които са забранени за останалата част от заведенията", посочват от бранша.

Според браншовиците вече е късно да се вземе решение за отваряне и на останалата част от сектора за Нова година, защото от днес до 31 декември едно заведения няма как да събере резервации и да се подготви. Двете организации настояват да не се взема решение за отваряне на ресторантите в хотелите до 00.30 часа за посрещане на Новата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!