Реформаторите искат разследване и ревизия на кабинета

OFFNews 23 юли 2014 в 10:15 2694 5

Реформаторски блок

Разследване от компетентните органи и ревизия на правителството на Пламен Орешарски поискаха от Реформаторския блок. 

В съобщение до медиите от РБ съобщават, че в последните часове преди оставката на правителството "министри и техните ведомства се опитват да подпишат огромни заеми, които необратимо ще задължат държавния енергиен холдинг и българската държава".

В съобщението се казва:

Реформаторският блок положи огромни усилия истината за корупционната схема Южен поток да излезе наяве. Скандалните разкрития включват и изписани в Кремъл законодателни промени в полза на замисления в ущърб на българската държава проект. В резултат и под натиск на ЕК, мин.-председателят бе принуден да разпореди замразяването на проекта до получаване одобрение от ЕК.

Въпреки това в последните часове преди оставка на правителството министри и техните ведомства се опитват да подпишат огромни заеми, които необратимо ще задължат държавния енергиен холдинг и българската държава. Те отчаяно се опитват да заложат активите на държавата за финансиране на тази корпоративна схема. Това са действия в нарушения на закона, които изискват наказателно преследване.

Категорично предупреждаваме, че ще настояваме пред разследващите органи тези действия на висши държавни чиновници да бъдат преследвани с цялата строгост на закона. РБ ще настоява и ще направи всичко възможно на отговорните за тази безпрецедентна измама лица да бъде потърсена наказателна отговорност.

Настояваме, ревизията на действията на отиващата си власт, особено в енергетиката, да е сред първите задачи, поставени от Президента на служебния кабинет!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови