РБ: Щом ГЕРБ имат разпознаваем кандидат-президент, да обявят името по-рано

OFFNews 06 юни 2016 в 17:11 3196 1

Логично е, че щом имаш безспорен избор и твърдиш, че е разпознаваема фигурата на кандидта-президента ти, да обявиш по-рано името. Нека колегите от ГЕРБ да обявят тази номинация достатъчно рано.

Това каза  пред журналисти в Стара Загора депутатът от Реформаторския блок (РБ) и зам.-председател на ДБГ Димитър Танев по повод изказванията на ГЕРБ, че имат готова и разпознаваема номинация за президент.

Танев коментира още, че общ десен кандидат за президент има по-голям шанс от ляв кандидат.

"Ние считаме, че ако има ясен фронт против настоящото управление, което да представлява консолидирана левица и различни сателитни политически сили, то логично е всеки да загърби своето партийно его и да излезем с много силна дясноцентристка номинация, способна да спечели още на първия тур", каза още той. По думите му така партиите във властта ще покажат, че настоящото управление няма алтернатива.

"Когато обаче отделните политически сили започват през президентската кампания да правят своята политическа аритметика и стратегия, тогава логично е РБ да издигне своя кандидатура и да се докаже максимално на предстоящите избори", каза още Танев.

Той каза още, че окончателното решение дали РБ ще участва самостоятелно на изборите ще вземе, след като се разбере дали левицата ще се яви с общ кандидат. Чрез диалог трябва да се стигне до номинация на човек, който да е гарант за проевропейската ориентация на България, каза още той.

"Съжаляваме, че Росен Плевнелиев се оттегли и че колегите от ДСБ направиха голяма грешка като минираха пътя му за втори мандат", добави Танев. 

Според Танев има решение на казуса с парк “Бедечка“ в Стара Загора и то е в ръцете на местната власт. Кметът е най-малко виновен за ситуацията, но той ще претърпи най-много щети от казуса „Бедечка”, каза Танев и припомни, че има достатъчно мнозинство в местния общински съвет, за да се реши въпросът при наличие на политическа воля.

"Има две възможности – Общината да има активна позиция или да стои пасивна. Според мен Общината може да даде равностойни терени на собствениците или областна администрация да осигури държавни терени от съответния фонд, да се изгради инфраструктурата в парка, да се направят мостовете над реката", каза още Танев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови