Рашидов: Жената на Илия Павлов е весела вдовица, а мен наричат "мултак", без да съм работил за него

OFFNews 23 ноември 2018 в 21:58 9555 2

"Бях приятел на Илия Павлов без да съм работил в "Мултигруп". Жена му е само една весела вдовица, а мен всички ме наричат "мултак" без да са съм работил за него". 

Това заяви председателят на комисията по култура и медии Вежди Рашидов пред БНТ. 

Той коментира изказването си в парламента: "Олигарсите се изградиха при Беров. Знаете, че бях приятел с
Илия Павлов, ходил съм на вечери в Боровец. Ако напиша книга, ще стане страшно, така че се молете да не живея дълго".

"Кой създаде олигарсите - не е честно човек от една партия, която много години управляваше държавата, да хвърля думи срещу една много по-нова, по-млада партия", подчерта той. 

Рашидов коментира и закона за осветляването на собственици на медии, внесен от депутата от ДПС Делян Пеевски и приет с мнозинство в парламента.

"Няма нищо по-нормално от това да се знае кой какво притежава, медиите са бизнес. В България медии се правят, за да бъдат финансирани. Нищо лошо не казвам, такава е ситуацията", каза той.

Рашидов отговори и на въпроси за българските медии и свободата на словото. 

"Америка за България" ме вкараха в някакъв списък. Една посланичка имаше. На прием й казвам: "Много моля с тези финансирания, не купувайте журналисти, не разединявайте българската държава", обяви Рашидов. Той допълни, че и той ако платял на някои вестници, можел да напише цели статии.

"Утре мога по всички турски медии -11 млн тираж излиза, да врътна едно интервю", подчерта той. 

Председателят на комисията по култура каза още, че е гледал интервюто на премиера Бойко Борисов в "Шоуто на Слави", но го гледал само заради Борисов, тъй като не е почитател на тази форма на шоу и предпочитал да слуша Моцарт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

2

aviatora

24.11 2018 в 19:10

МУЛТАК!!!

6046

1

Шандор

23.11 2018 в 23:32

https://duckduckgo.com/?q=%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B8+%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D0%B2+%D0%BC%D1%83%D0%BB%D 1%82%D0%B0%D0%BA&t=crhs&iax=videos&ia=videos&iai=xgKIvs4ckHI