Радев: Грозно е да се експлоатират усилията на медиците за политически цели

Недопустимо е Северозападна България да бъде най-изостаналият регион в ЕС, категоричен е държавният глава

OFFNews Последна промяна на 10 ноември 2021 в 15:20 1193 1

Снимка пресцентър Президентство

Румен Радев и Илияна Йотова на посещение във Видин

Поздравявам лекарите и медицинските сестри от Многопрофилна болница за активно лечение „Света Петка“ във Видин за всеотдайните усилия, които полагат за спасението на човешки животи в изключително тежка ситуация. Те заслужават достойно отношение и е грозно да се експлоатират техните усилия за преследване на дребни политически цели. Това заяви Румен Радев при посещение във Видин, където медици започват гладна стачка с мотива, че са "изнудвани" и "тормозени" от ръководството на лечебното заведение. То, от своя страна, отрича.

Държавният глава разговаря с местни жители за проблемите в болницата. Част от персонала се оплакват, че не получават полагащите им се пари за работа на първа линия; че са изнудвани и тормозени да дават или делят изработеното. В отговор Радев обеща служебният здравен министър Стойчо Кацаров да направи проверка.

"Недопустимо е Северозападна България - регион, който географски и исторически винаги е бил най-близо до Европа и с богат потенциал за развитие, да бъде най-изостаналият не само в България, но и в ЕС - казва още Радев, цитиран от прессекретариата "Дондуков" 2. - Само с отговорно управление, което да постави на фокус българските граждани, може да се използват огромните възможности на Северозапада и той да се възроди. Уверен съм, че с подкрепата на държавата това ще се случи.

От няколко месеца страната се управлява от служебно правителство, което показа, че може да се управлява прозрачно и отговорно с мисъл за българите, без рекет, без насаждане на страх и манипулации, без кражби и шкафчета. Само така можем да реализираме нашия потенциал като държава, в която всеки, който полага труд, да получава справедливо заплащане, в която възрастните хора да водят достоен живот и всички млади хора да имат възможност да разгръщат таланта си в родината."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови