Президентът от Берн: Екипът ми работи за вето на промените в ИК (снимки)

OFFNews Последна промяна на 22 февруари 2019 в 09:03 2568 1

Снимка Пресслужба на президента

Екипът на президента Румен Радев работи върху мотивите за налагане на вето върху промените в Изборния кодекс. 

Това е изключително важен закон, от него зависят устоите на нашата демокрация, коментира Румен Радев след среща в Берн с  представители на българската общност в Швейцария. Президентът подчерта, че решението му по направените промени в Изборния кодекс ще бъде в интерес на обществото. 

Убеден съм, че рано или късно България ще се превърне в място, където нашите млади поколения да искат да учат, работят и да живеят. В днешния глобален свят, за да успеем да създадем висок стандарт и условия на живот за следващите поколения са нужни общи усилия, каза още Румен Радев. 

Президентът открои изграждането на ефективни институции, прозрачната и справедлива обществена и бизнес среда, както и сплотеното и солидарно общество като необходими условия за реалното приобщаване на България към успелите държави. По думите на държавния глава много българи работят в международни организации, в банковия сектор, медицинските услуги, сферите на компютърните технологии, културата, изкуството и науката в Швейцария и тяхната помощ е от съществено значение за развитието на българо-швейцарските отношения.

„С вашия ценен опит за развитието на технологиите, науката и изкуството можете да бъдете изключително полезни. Знайте, че разчитаме на вас“, подчерта Румен Радев.

“Благодаря ви, че не забравяте корените си, както и за запазената връзка с родината, съхраненото национално самосъзнание и чувство за общност. намерили израз в откриването на български училища в редица швейцарски градове“ заяви още президентът и открои ролята на българските църковни общини „Св. Георги Победоносец“, „Рождество Христово“ и други граждански сдружения, съхраняващи фолклорните ни традиции.

По време на срещата представителите на българската общност в Берн поставиха редица въпроси за възможността страната ни да насърчава развитието на информационните технологии, за съхраняването на връзките с българските общности зад граница и улесняване на изучаването на български език в чужбина. 

Всички новини
Най-четени Най-нови