Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев подаде оставка, депутатите я приеха

OFFNews 31 юли 2019 в 12:12 7786 4

Шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е подал оставка.

Новината съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева, като поиска гласуването на оставката му да бъде включена като извънредна точка в дневния ред. По-късно депутатите приеха оставката на Пламен Георгиев със 120 гласа "за", 3 против и 3 въздържали се. 

Отдавна бях взел решението да подам оставка, каза Георгиев пред журналисти. Днес получих приключване на данъчната ревизия, която констатира, че всичко е наред. Но за мен да бъда на такава позиция не е самоцел. Единият мотив е личен. Семейството ми беше подложено на невероятен тормоз от някои медии. Другата причина е, че не искам една хиперболизирана тераса, която беше едно абсолютно безумие да се отрази по някакъв начин на работата на комисията. Дай Боже час по-скоро да се избере ново ръководство и да продължи и надгради това, което вече сме постигнали", каза още Георгиев. 

Пламен Георгиев е първият председател на новосъздадената КПКОНПИ - обединеният антикорупционен огран, разследващ и злоупотреби с власт. Председателят се избира и назначава от Народното събрание.

Оставката на Георгиев идва няколко месеца, след като той се превърна в един от основните герои в скандала "Апартаментгейт", заради придобито жилище с огромна тераса в София. Предмет на проверки стана това, че на покривната тераса към жилището има допълнително построено барбекю, сауна и чардаци. В същото време терасата е към общите части на сградата, но достъп до нея има само от дома на шефа на КПКОНПИ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

4

sawall

31.07 2019 в 15:16

В корумпирана държава, дори председателят на антокорупционната комисия да беше чист като сълза, можеше да се очаква жесток натиск над него - за дето си върши работата. В случая, този служител не си върши работата, но се оплаква от натиск, защото няколкото останали полу-независими медии го питат защо не си я върши. И така моделът си остава.

11866

3

кумчо вълчо

31.07 2019 в 14:50

Спокойно, новия Франтишек е с най-високи морални качества - бие малки деца пред лафката, чисти гъзи на шиши, изобщо ... най-добрия в професията милиционер

705

2

order

31.07 2019 в 13:38


А ТОЙ ЦЕЛИЯТ В БЯЛО!!!!

Високо „МОРАЛНА" оставка е когато се подаде преди да те сгащят за ДАЛАВЕРАТА!!!!
Сгащят ли те, разчуе ли се, оставката е „АМОРАЛНА" и е подсъдна!!!!
Отделно пък, за какъв "МОРАЛ“ става въпрос у човек, който е вършил и върши "ДАЛАВЕРИ"!!!!!
Май за "МОРАЛ НА ПРЕСТЪПНИК" става въпрос!!!!!!!




В ГЕРП е бъкано с „МОРАЛ“....от вторият до последният гербер всички и постоянно са „МОРАЛНИ“ ОСТАВКАДЖИИ.....
С тия „морални“ оставки ще изкарат, че САЛ ПЪРВИЯТ ГЕРБЕР Е БЕЗ „МОРАЛ“....И Е НЕМОРАЛЕН...и все още не подава оставка защото

САЛ ТОЙ ЦЕЛИЯТ Е В БЯЛО(непорочен)!!!!........


Та по тоя повод ВИЦА НА БАЙОНЯ със страшния номер. ........ ......
《„Излизам аз на манежа, целият в бяло – бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки, – оркестърът свири туш, над залата се издига огромен бял балон, аз вадя бял пистолет, прожекторите гаснат, аз стрелям, прожекторите светват – целият цирк в л @йн@, само аз в бял фрак, бял цилиндър, бели ръкавици, бели обувки…оркестърът свири туш.....“》

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

31.07 2019 в 13:25

Доброзорна ша да е остаФката..
НАП показали с проверката, че е изряден.. Ама в туй как е спастрил паричките за терасата не се е ровил..
Та изрядния въпреки туй остафка фърлил.. Ти да видиш..
Високият му иначе УЖ морал матряла го видя..
Най-вече с изпирането на богоизбраните.. До бебешка сълзичка чак пречиствани, че и рафинирани..