Няма да бутат незаконните постройки на терасата на шефа на КПКОНПИ

OFFNews 24 юни 2019 в 20:13 11358 9

Снимка бТВ

Терасата на Пламен Георгиев.

Помните ли Пламен Георгиев, председателя на Комисията за противодействие на корупцията? Той обаче беше забравил да декларира терасата си от 186 квадратни метра.

На тази тераса, която той твърдеше, че не е негова лична собственост, а се ползва от всички, той си беше построил навеси, барбекю, сауна. След административна проверка беше наредено на шефа на КПКОНПИ да събори два от навесите си, защото били незаконни.

Сега обаче изглежда, че Георгиев нямало да ги събаря и всичко му било точно всъщност. За това съобщи бТВ, която твърди, че въпреки че строителният контрол на "Слатина" е заявил, че барбекюто на първенеца срещу корупцията е незаконно - актът им е бил обезсилен.

Георгиев обжалва акта на администрацията, която твърди, че на покрива е строено без строителни книжа и над максимално позволената височина с около 1 метър. Директорът на "Общински строителен контрол" - арх. Влади Калинов - обаче решава въпреки това да обезсили акта на колегите си, тъй като той има последната дума. И така и става. Не е ясно обаче защо точно.

След като избухна скандалът, Пламен Георгиев не подаде оставка от поста си, както направиха редица други засегнати, ами само излезе в отпуска.

Пламен Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12221

9

bls

25.06 2019 в 10:07

Georgi Gracata, къде в цялата статия ти видя да се говори за съд и съдебна система?

3910

8

Georgi Gracata

25.06 2019 в 10:01

Това е поредното доказателство,че Съдебната система е оазис където удобно се слуша гласа на корупцията.На народа му гори главата,депутата си пали лулата.

17439

7

мнение от IP

25.06 2019 в 07:28

Наглостта все някога се наказва жестоко. Не е за завиждане този индивид

23293

6

Стефан

24.06 2019 в 22:46

Хубава индулгенция. Сега всеки, който намери отнякъде тухли, ще прави където каквото иска.
А аз ще си намеря кутията с тебешири, ще си нарисувам тераса на жълтите павета, и ще си бодна там хотелче. С руска баня и скара, колкото да объркам службите, които вече имат опит със сауните и барбекютата. А мойто не го знаят какво е, и барем няколко години ще си го използвам спокойно.

6774

5

ЛАФЪРДИЕВ

24.06 2019 в 21:31

Кво да са прави?? Защитната енергия на ПСАЛМ еди кой си действа.. При това от 2009 насам..
КоМпира изпира опартаменчилите се от властта..Ти си му оставят непокътнати сауната и барбекюто..
Що не си припомните как МаГАрешки плачкаше за незаконнио си втори етаж на плажната хасиенда.. Е оставиха му го.. Ама Баце си го фана под ръчичка и на Лаута го заведе.. Президент на Локо да го прави.. Фут БАЛЕРИНИ-майнички да храни и дундурка..
А Чехльо? С незаконната му виличка - снета от дрона, на първа морска линия.. Дет била незаконна, ама само на едно етажче.. За разлика от хотелите около нея..