Правителството назначи ново ръководство на ДКЕВР

OFFNews Последна промяна на 03 септември 2014 в 12:50 3303 3

Служебното правителство назначи ново ръководство на Държавна комисия за енергийно и водно регулиране.

Досегашният председател на ДКЕВР Боян Иванов Боев и Лиляна Кирилова Младенова – член на комисията, са връчили оставки.

Еленко Любомиров Божков – член на ДКЕВР, пък е бил в конфликт на интереси.

Инспекторатът на МС е установил, че той все още е член на НПО.

За председател на комисията е назначена Светла Тодорова, а за членове на ДКЕВР - Евгения Харитонова и Костадинка Тодорова.

Светла Тодорова е магистър по икономика от УНСС. Има 35-годишен професионален опит в енергийния сектор и над 15 години е работила в областта на регулирането. Управленският си опит придобива през възходящата си кариера на началник отдел, директор и член на регулаторна комисия. От 2001 г. до 2006 г. е била член на ДКЕВР. Към момента е консултант по проект на Европейската комисия в областта на регулирането на електроенергийния пазар в Украйна.

Евгения Харитонова е била председател и член на ДКЕВР. В периода 2012-2013 г. е била заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма. Заемала е различни позиции – от експерт до началник отдел в Националната електрическа компания. Завършила е техническия университет в София и има следдипломна квалификация в УНСС.

Костадинка Тодорова е магистър електроинженер от Техническия университет в София. От 2002 г. до 2010 г. в МИЕ е заемала длъжността директор на дирекциите „Енергийна стратегия, икономически анализи и прогнози“ и „Енергийна ефективност и опазване на околната среда“. Участвала е в разработването на редица стратегии и законодателни актове в енергийната сфера. Към момента е главен експертен сътрудник в Комисията по енергетика в Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.09 2014 в 17:02

Този коментар бях пуснал под същата новина в дир-а, но там не се появи. Написах го втори път и за всеки случай го копирах и го пуснах и тук. Не мисля, че това, че пускаш един и същи коментар на две места влияе на смисъла му по някакъв начин, в противен случай какво биха правили 90% от журналистите в българските медии.

03.09 2014 в 15:31

ВВВ, трябва да можеш и да четеш, не само да ръсиш простотии в коментарите.

Първият ви коментар ще мине през модерация.
Ако продължите да публикувате със същото име и същото IP, следващият Ви коментар ще се публикува автоматично.

Не публикувайте многократно един и същи коментар.

03.09 2014 в 15:11

За втори път се опитвам да постна коментар и неизвестно защо, дир-а ме цензурира. Всъщност защо ли? РЕдакционната политика е ясна за разлика от собствениците.
Коментара ми беше, че нерагламентираните срещи на Росен Плевнелиев с ръководството на EVN из разни хотелски стаи във Виена дава резултат. За сега от ерп-то искат увеличение само с 18% (абсолютно необосновано) явно за да си платят на "консултантите". Мисля си, че в Югоизточна България най-рано ще усетят "експертизата" на Плевнелиев, но пък от друга страна може и да им я спестят предизборно и да ги "изравнят" предколедно. Честито на поданниците на EVN! Сега очакваме връщането на "експерта" Митко Каратиста, защото явно няма друг подходящ шофьор за колата на българската енергетика.