Политическа агитация в полза на Възраждане пред училища: раздават книги с листовки за изборите

Александра Маркарян 26 септември 2022 в 14:52 3925 2

Елисавета Белобрадова

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Елисавета Белобрадова

За политическа агитация пред училища в полза на партия "Възраждане" и лидера ѝ Костадин Костадинов сигнализира кандидат-депутатката от "Демократична България" Елисавета Белобрадова.

"Вчера сигнализирах Министерството на образованието и науката за масово раздаване пред училища на книга на Костадин Костадинов с подпъхнати брошури на Възраждане между страниците (как са се сетили, толкова е хитро). ЦИК също ще бъде сигнализирана" - пише Белобрадова във Фейсбук днес и посочва, че това не е единствената смущаваща практика.

Белобрадова не уточнява кои са училищата, но публикува снимка, от която е видно, че подпъхната рекламна листовка е за кандидат-депутатка от "Възраждане" в 23 МИР в София. Книгата е кръстена "учебник по родинознание", а неин редактор е Костадин Костадинов.

В началото на учебната година Mediapool писа за раздаване на същия "учебник" пред 118-то училище в София. Пред медията тогава от партията отрекли да имат нещо общо.

"В момент на политическа предизборна кампания никой няма да се изправи и да посочи "Възраждане" като източник на абсолютно неприемлива комуникация с деца. Докато системните политически партии се ненавиждат един на друг в лицата, децата ни се облъчват от “бързите кредити” в политиката", предупреждава Белобрадова и препоръчва да осъзнаем, че има граници, които не трябва да се преминават, преди да е станало късно, "а то "късното" е на хоризонта".

Кандидат-депутатката пише и за друг смущаващ случай: "Онзи ден пък се наложи да сигнализирам МОН за масово брандиране на училища и раздаване на материали на деца от компания за бързи кредити".

Въпреки че от МОН са ѝ обещали двата сигнала да бъдат разгледани и да се вземат мерки, Белобрадова не е оптимистично настроена. Тя се обръща към останалите кандидат-депутати с думите:

"Разбирам, колеги, че сме си оставили гръмките думи за парламента, където ще ни дават по Канал 1, нямам търпение да ви чуя. Президентът също няма търпение да ви чуе, облечен в експертно бяло подготвяйки се да управлява служебно още много време. Всичко сме го измислили много добре, уверена съм. И декларациите, и изказванията. Само дето след три години децата ни ще имат в чантите си брошури на "Възраждане", химикалки на "Възраждане", учебници на "Възраждане", тефтери на фирми за бързи кредити с указания как да получиш 5000 лева за 5 минути и да връщаш 10 години. Ще си имат и събития, организирани от когото трябва, където трябва с каквато програма е наложително да чуят. Примерно в някоя бирария".

OFFNews изпрати запитване до МОН за предприетото по двата сигнала. Отговора вижте ТУК.

Снимка на книгата с листовка в полза на кандидат-депутатка от "Възраждане", публикувана от Елисавета Белобрадова във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

2

GB

26.09 2022 в 18:17

Да, "Възраждане" се рекламират хибридно...
Следват руските хибридни операции.
Още предната есен раздадоха техни материали, уж Родинознание, за 15.09. като помагала.
Дано не решат да го използват в училище.
Следя случая внимателно и ще взема мерки, ако....

Против съм децата да се промиват, особено с политики за лагери за мислещи различно, за братска дружба с гарант-агресор, нахлул в чуждата държава, и обявил и нас за "неприятел" след като ни е окупирал 2 пъти. Политики за иносказателни тропания и други подобни неонацистки политики!