Почина депутатът Димчо Михалевски

Елица Мартинова 18 февруари 2014 в 13:55 25566 46

Димчо Михалевски

След тежко боледуване почина депутатът на "Коалиция за България" Димчо Михалевски.

Социалистът бе сред най-изявените политици на Столетницата. През последните месеци Михалевски се лекуваше от усложнения след няколко прекарани пневмонии. В началото на тази година той замина за лечение в чужбина.

Той заболя в края на септември. Въпреки здравословните си проблеми, в средата на октомври Михалевски дойде на работа, специално за да помогне на колегите си с осигуряването на кворума.

За смъртта на социалиста се разбра, след като по време на заседанието депутатът на КБ Антон Кутев поиска 15-минутна почивка. В кулоарите стана ясно, че паузата е заради трагичната вест. След почивката председателят на парламента Михаил Миков произнесе кратка реч:

"Напусна ни Димчо Михалевски, колега в 41-вото и 42-рото Народно събрание, избиран в многомандатните Смолянски и Бургаски избирателни райони. Отиде си един млад човек, който всички народни представители познаваха с добро, познаваха с неустоимата му сила да отстоява политическите си идеи, да влиза подготвен в политически битки, да ги печели и да се отдава - на обществото, на България. Любящ баща, човек, вярващ в бъдещето на България. Затова ви моля с едноминутно мълчание и ставане на крака да почетем паметта му."

Новината предизвика сълзите както на депутатите от "Коалиция за България", така и на журналистите, и всички почетоха паметта му, след което парламентът гласува да прекрати днешното си извънредно заседание.

Димчо Михалевски е роден на 24 октомври 1965 г. в Кърджали. Бивш зам.-министър на регионалното развитие в кабинета на Тройната коалиция. Той бе депутат в 41-вото и 42-рото Народно събрание от "Коалиция за България". В настоящия парламент той оглавяваше Комисията по регионална политика и местно самоуправление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!