Плевнелиев сравни изборите с мач Левски - ЦСКА. ПП и ДБ нямало да са първи

Потресаващо е, че Кирил Петков и Асен Василев отказаха да говорят с мен и Соломон Паси, заяви бившият президент

OFFNews 06 февруари 2023 в 09:08 2503 4

Росен Плевнелиев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Росен Плевнелиев

Подготовката за предсрочните парламентарни избори е като в два сблъсъка в два блока - малко като между Левски и ЦСКА. Не вярвам обединението между "Демократична България" и "Продължаваме промяната" да им донесе първото място. 

Това заяви пред bTV президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев. Той коментира, че шанс за правителство винаги има, но че напоследък възможностите се пропиляват. По думите му в момента "Демократична България" (ДБ) спасяват "Продължаваме промяната" (ПП), тъй като голяма част от хората имат неутрално и отрицателно отношение към лидерите на ПП - Кирил Петков и Асен Василев.

"Вижда се едно сдружение, събиране, което не ни помага да има правителство, но и на тях няма да им помогне. Борисов отиде на лидерската среща, което е много умен ход - показа, че полага усилия да се направи правителство. Това, че Кирил Петков и Асен Василев отказаха да разговарят с нас - с мен и Соломон Паси, е потресаващо", заяви Росен Плевнелиев. 

Бившият президент коментира влошаването на отношенията между България и Северна Македония покрай събитията около честването на годишнината на рождението на Гоце Делчев. Югозападната ни съседка първо затвори границата си, защото "нямало ток", после вътрешният македонски министър отказа поклонение на нашата делагация пред гроба на българския революционер, а накрая Скопие обвини България за изстъпленията си срещу сънародниците ни при честването на Гоце Делчев. 

"Каквото и да се случва днес в Скопие - то е добре планирано действие в Белград и оттам в Москва. Нашата задача е да документираме всяко едно безобразие и действие на Северна Македония и да отидат в Европейския съд по правата на човека. Надаявам се да видим кога ще дойде новото поколение в Северна Македония, което ще  зачеркне фашисткото минало. България трябва да стъпи здраво в Скопие, защото и ние трябва да покажем своето отношение. Гоце Делчев се определя като българин, а не като македонец", каза Плевнелиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-480

4

Октим

06.02 2023 в 18:19

За някои негови постъпки можем да го похвалим, но от глупостите, които наговори тази сутрин се видя, че една абсолютно жалка подлога на тулупа от село Банкя!

1236

3

БотоксПутю

06.02 2023 в 16:55

За мен щеше да е потресаващо ако бяха говорили с вас.

14469

2

случайно прочетох

06.02 2023 в 16:26

Не е потресаващо, хигиенично е!

-1555

1

ob1

06.02 2023 в 09:16

Чехльо се изявява като социолог ли, що ли? Що трябва да ни дреме за изказванията на тая тиквена подлога? Толупът го държеше за ухото *****************, помните, нали?