Плевнелиев се срещна с британския външен министър

OFFNews 14 януари 2015 в 22:37 2414 7

Снимка Сергей Антонов

Президентът Росен Плевнелиев се срещна с британския външен министър Филип Хамънд, който е на посещение в България по покана на външния министър Даниел Митов.

Плевнелиев и Хамънд са обсъдили реформата на ЕС и сътрудничеството на България и Великобритания в рамките на ЕС и НАТО.

Двамата са се обявили за ускоряване на мерките за завършване на Единния европейски пазар.

Росен Плевнелиев и Филип Хамънд са обсъдили още енергийната сигурност на Европа и на страните от Югоизточна Европа, необходимостта от диверсификация на източниците и на трасетата за доставка на енергийни ресурси.

Необходима е реформа на ЕС за повишаване на ефективността на европейските институции, за облекчаване на регулациите и за преструктуриране на пазара на труда. Държавите-членки трябва да предприемат конкретни мерки за реализирането на тази цел, заяви Хамънд.

Британският външен министър Филип Хамънд е подчертал, че България трябва да изпълни ангажиментите по отношение на разходите за отбрана, съгласно решенията от Срещата на върха на НАТО в Уелс през септември 2014 година.

По този повод Плевнелиев посочил, че заложените в бюджета разходи за отбрана не отговарят на поетите ангажименти и допълнил, че се надява да бъдат осигурени допълнителни средства за модернизация на Въоръжените сили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови