Петков: Вече няма наши и ваши. Старите времена вече не съществуват

Гешев е абсолютно компрометиран, дори на ниво Европейски съюз - заяви премиерът

Рени Петрова 31 март 2022 в 11:24 5237 4

"Факт е, че господин Гешев е абсолютно компрометиран даже на ниво Европейски съюз. Факт е, че последните действия бяха ясно отразени, но имаше разлика - една и съща информация влезе в прокуратурата и в Европейската прокуратура."

Това заяви по адрес на главния прокурор Иван Гешев министър-председателят Кирил Петков, който присъства на представянето на годишния отчет на Министерството на вътрешните работи в Главна дирекция "Национална полиция". 

Според него прокуратурата не работи, но има разлика между прокурорите и начина, по който се управлява прокуратурата: "Вярвам, че има честни прокурори, смели. Вече е трудно да има скрито-покрито и дезинформация. Времената се променят". 

Той поздрави ръководството на МВР, че е "на страната на народа". По думите му сега сме във времена на промяна и трябва да изберем къде да застанем - от страната на закона и на народа или от страната на статуквото, корупцията и недосегаемите.

"Убедих се, че МВР е институцията, която е на страната на народа и закона. Имахме честни избори. Ако имаше купуване на гласове и местните дерибеи продължаваха да контролират гласовете, нямаше да сме тук. Дори опозицията не може да каже нищо по този повод", добави Петков. 

Той твърди, че законността се връща в България и че никой не е над закона: "Вече няма наши и ваши. Има закон, който трябва да се спазва и който си мисли, че сме в старите времена - те вече не съществуват. Не ни е страх нито от хората в подземния свят, които имаха връзки с предишната власт, нито от самите хора, които бяха част от корупционния модел в предишната власт". 

Петков коментира и пунктовете за бежанци, като определи случващото се на границата ни като "впечатляващо":

"Това беше много бърза организация. Едновременно с това трябваше да проверим и какво е продоволственото състояние на страната. И това трябва да се отбележи като добре свършена работа".  

Министър-председателят предупреди, че промяната е дълъг процес и че България ще може да се промени, ако всеки поеме отговорността си.

"Законността е на дневен ред. Поздравявам ви за днешния отчет. Ще продължим да работим заедно, за да стане страната ни символ за законност, за да не сме най-корумпираните, а държавата, която най-бързо е успяла да изчисти корупцията, защото вече не може да се търпи", обърна се към аудиторията в МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

3

alfakentavur

31.03 2022 в 11:49

Чета Кирил Петков, гледам Кирил Петков, а виждам Васил Божков...

1767

2

fiki

31.03 2022 в 11:46

тихо мрънкач, май си от тези които обвиняват КП за цената на олиото, завърши си първо средното и тогава давай мнение
 
X

Подкастът на OFFNews