Петков и Василев: Загубихме. Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС

Йорданка Веселинова, Ружа Райчева 02 октомври 2022 в 22:17 6140 6

Автобусът на ПП

Снимка Йорданка Веселинова

Автобусът на ПП пристига до "Ал. Невски"

Точно в 22:00 ч. автобусът на “Продължаваме промяната” пристигна празен пред катедралния храм "Св. Александър Невски" в София. Очаква се лидерите на партията да дойдат пеш.

Първоначално бе обявено, че Петков и Василев ще коментират изборите, след като излязат резултатите от паралелното преброяване. Брифингът бе обявен с начален час 22 ч. Първа, малко преди 21:30 ч., пристигна Деница Симеонова , водач на листата на ПП във Враца. Тя не коментира резултатите пред журналисти.

Междувременно, във фоайето на централата на ГЕРБ репортерите чакат вече трети час изявлението на ГЕРБ.

Кирил Петков, Асен Василев, Калина Константинова и още кадри на „Промяната“ се появиха на площада в 22:20 ч.

„Ясно казахме, че сме загубили изборите. Искаме да уважим избора на хората и това, че ГЕРБ е първа политическа сила“, обявиха лидерите на ПП Петков и Василев в първия си коментар след края на изборния ден.

Петков изключи напълно възможността за коалиция с ГЕРБ и ДПС. „Ние обещахме, че коалиция с ДПС и ГЕРБ няма да бъде направена“, каза той.

Асен Василев добави, че фактът, че ПП губи изборите, „дава ясен мандат на ГЕРБ и ДПС, както заявиха преди изборите, да направят коалиция и да управляват страната“. Василев очевидно реферира към думите на бившия енергиен министър на ГЕРБ Делян Добрев от 29 септември, който каза, че ще предложи на партиите с евроатлантическа ориентация да съставят заедно кабинет. Като такива той посочи ДПС и ДБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1200

5

путин хуйло

03.10 2022 в 02:56

мерзавецът, подлецът, боклукът, негодникът пUтков още ли е на мнение, че 84% от бългрите са путюнисти, искат да сме единствената европейска страна, която не помага на героична Украйна, настояват да бъдат тормозени и прогонвани бежанците и изпитват оргазъм, че в цщла Европа само Бургаското пристанище ще разтоварва нефт от путик?

10298

4

AntiZ

03.10 2022 в 00:52

Госпожа беловеждова изпадна в оргазъм. Госпожа, да не би да бъркам? Да не би да сте се наср@ла? Не ви трябва кофа а памперси, госпожа!

-1555

2

ob1

02.10 2022 в 22:42

сашке, кво стана? Сещаш ли се кой ще пристане на дуписе? :)