Петър Славов: Изготвянето на кадастрални карти в София е зле организирано

Нели Чолашка 13 март 2015 в 15:21 5203 0

Петър Славов

Петър Славов от Реформаторския блок попита министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова защо процедурата по изготвяне на кадастрални карти на големи столични райони, като "Лозенец" и "Възраждане", се прави в съкратени срокове. 

Със Славов се свързали много граждани от тези райони в София с оплаквания, че липсва адекватно уведомяване за започналите процедури по изготвяне на кадастрална карта.

"Заложените в заповедта на директора на агенцията срокове за обозначаване границата на имотите на собствениците са минималните допустими в закона - 30 дни от обнародване на съответната заповед. Според Славов не е адекватно за такива големи райони да се прилага минималния срок", обяви още депутатът от РБ.

Отделно от това документи се приемат само на едно-две гишета, допълни Славов.

Лиляна Павлова напомни, че кадастрални карти се изготвят за "Лозенец", "Възраждане", "Илинден", "Изгрев", "Красно село", "Подуене" и "Триадица" по процедура, инициирана от 2014 г.

Тя признава, че действително сроковете не отговарят на изискванията и очакванията на хората от тези райони и като жител на район "Лозенец" е също е била уведомени за процедурата в последния момент.

"И като гражданин мога да потвърдя, че има пропуски в работата. Анализирайки ситуацията и работата на агенцията, първо, знаете, беше сменено ръководството на Агенцията по кадастър, тъй като виждахме, че работата, темповете, организацията не отговарят на всички изисквания, на които би следвало да отговарят", докладва Лиляна Павлова.

Тя е възложила допълнителна информационна кампания по районите, удължила е срока за приемане на документи - първо до 13 февруари и втори път до 16 март. Все още могат да се подават документи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша