Пенсионерите с надбавки за Великден, Танев става съветник на Борисов

OFFNews 30 януари 2016 в 17:29 7637 12

Пенсионерите ще получат Великденски надбавки. Парите ще дойдат от завишените приходи от борбата с контрабандата. 

Това съобщи премиерът Бойко Борисов в Бургас, където бе на инспекция на обновената ЖП гара. Първото, което съм възложил на финансовия министър е да се подготви за Великден пак да дадем 50 млн. лв. за нашите баби и дядовци, майки и бащи, да подпомогнем пенсионерите”, заяви той. 

Министър-председателят каза още, че ще изчака да минат всички преговори на Реформаторския блок за номинацията на Меглена Кунева за просветен министър и ще приеме с радост всичко, което му предложат. Борисов подчерта, че не иска да се меси и да се изказва по темата. „Трябва ми единен и силен Реформаторски блок - такъв, какъвто е ГЕРБ в момента, за да имаме стабилно управление”, категоричен бе той, цитиран от Фокус. С министър Танев се договорихме да продължи да работи като мой съветник в кабинета, заяви Борисов. Той определи Танев като изключително ерудиран човек и подчерта, че за него е важно и гражданската квота на Реформаторския блок, от която е Танев, да подкрепи кандидатурата на РБ.

„Ще изчакам още няколко дни, колкото е необходимо, да има единна кандидатура, която ГЕРБ и Реформаторския блок да гласуват в парламента”, каза още премиерът. Оставката на Танев ще бъде депозирана вероятно в понеделник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews