Паси: Няма да се боря за кмет, Фандъкова е много силна

OFFNews 01 юли 2015 в 08:48 3683 8

Оттеглям кандидатурата си за кмет, единството в Реформаторския блок е много по-важно. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси, който отказа да се включи в местната надпревара в София. 

Другата причина е, че при наличието на толкова подкрепян кмет като Йорданка Фандъкова, всички други кандидатури могат да имат тактически характер, но не могат стратегически да се целят в кметското място, допълни Паси по БНТ. 

В средата на май от партията на вицепремиера по европейските въпроси и лидер на “Движение България на гражданите” го посочиха като една от възможните кандидатури на Реформаторския блок за градоначалник на столицата. Номинацията му обаче не се хареса на Демократи за силна България.

По темата Гърция Соломон Паси заяви, че трябва да внимаваме да не повторим гръцката криза. На първо място, според него, не трябва да се вземат пари назаем и да се отлага поскъпването на тока. Подобни мерки водят страната към гръцки сценарий в перспектива. 

Соломон Паси обаче отчете като плюс близостта ни до Гърция. Трябва да се стремим гръцките пари да дойдат на съхранение в България, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови