Паси: Няма да се боря за кмет, Фандъкова е много силна

OFFNews Последна промяна на 01 юли 2015 в 08:48 3090 8

Оттеглям кандидатурата си за кмет, единството в Реформаторския блок е много по-важно. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси, който отказа да се включи в местната надпревара в София. 

Другата причина е, че при наличието на толкова подкрепян кмет като Йорданка Фандъкова, всички други кандидатури могат да имат тактически характер, но не могат стратегически да се целят в кметското място, допълни Паси по БНТ. 

В средата на май от партията на вицепремиера по европейските въпроси и лидер на “Движение България на гражданите” го посочиха като една от възможните кандидатури на Реформаторския блок за градоначалник на столицата. Номинацията му обаче не се хареса на Демократи за силна България.

По темата Гърция Соломон Паси заяви, че трябва да внимаваме да не повторим гръцката криза. На първо място, според него, не трябва да се вземат пари назаем и да се отлага поскъпването на тока. Подобни мерки водят страната към гръцки сценарий в перспектива. 

Соломон Паси обаче отчете като плюс близостта ни до Гърция. Трябва да се стремим гръцките пари да дойдат на съхранение в България, каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.07 2015 в 10:58

Не Фандъкова е много силна, а ти си голям слабак. Типичен евроатлантик без топки. То с топки няма.

01.07 2015 в 10:54

Много ПАСИвна позиция, Монка. Само пред Герганчето ли можеш да размахваш меча?

01.07 2015 в 10:37

@ 05 Отлично формулирано, докторе! Тъкмо се ядосах на Монката и прочетох поста ти. В политиката няма предварително обявени победители. Мони, Мони, бъди мъж и се бори достойно. Ти си политик, което значи, че зад теб стоят хора, очакващи да ги представящ в управлението на града си или страната. Ако се предаваш без бой, какво си? Обикновено...! Ако просто си търсиш повод и причина да избегнеш битката - вън от политиката. Имаш си Атлантида, нали?

Поздрав!

01.07 2015 в 10:17

Изненадан съм донякъде от подобна, меко казано, пораженческа позиция. Нормалното беше не С БГ, а РБ, да имат единна кандитура за София. И защо не,това да е Паси? Фандъкова била, ти да видиш, мнооого силна! Ами силна е-зам.директор на ГЕРБ ЕООД, зад нея са парите и корпоративният вот на всички фирми, ремонтиращи София, общински чиновници, герб електората. ....Като си мъж и достоен, интелигентен политик, пребори се мъжки с Ламята. И да загубиш, направи го с достойнство. Пораженчески мисли и доводи на страхливец. По тази логика,за непобедимата Фандъкова, изобщо да няма Избори в София -щом всичко е предрешено, само пари да се харчат....

01.07 2015 в 09:41

Слушах го сутринта.Този човек е изтрещал.За каквото и да го питаха - сценария беше Гърция. Сега на политиците това ще е всяка втора дума, ама гърците си живеят , а ние стягаме ли стягаме колани. Ниска ни била производителността...глупости. Този момък даже и в поскъпването на тока видя сценарии Гърция. все повече се убеждавам в недобрата кондиция на българските политици....меко казано! Бъдете здрави българи, та да работим заради такива хубавци...

01.07 2015 в 09:20

Добре, че са "провинциалисти" да ти оправят кочината...

01.07 2015 в 09:14

Да, наистина - провициалната деЦка учителка е най-подходящата кандидатура за кмет на София. Тук някой писа, че веднъж в историята на столицата дори е имало кмет - софиянец. То чак пък човек да не повярва.

01.07 2015 в 09:03

Бе Соломонката е много е решителен, борбен и способен политик, ама реализмът му пречи да се изяви докрай.

/Къш бе, горска подлого