Соломон Паси няма да се кандидатира за кмет на София

OFFNews Последна промяна на 19 май 2015 в 09:00 6968 10

Соломон Паси, Гергана Паси, Румен Гечев

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Соломон и Гергана Паси

Президентът на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси няма да се кандидатира за кмет на София.

Това пише съпругата му Гергана Паси в отворено писмо, публикувано в профила й във Фейсбук, до ген. Атанас Атанасов и ДСБ. Писмото бе публикувано след като в събота лидерът на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева лансира идеята Паси да бъде номиниран, а ген. Атанасов (ДСБ) коментира, че идеята е неприемлива и допълни, че ситуацията при Соломон Паси била, че "се търси работа на човека, а не човек за работата".

По този повод Гергана Паси пише, че съпругът й няма да се кандидатира за кмет и обяснява защо:

"Нека започна от това, че репликата Ви, г-н Атанасов, че някой "търси работа на Соломон Паси", беше онази капка, която преля чашата рано сутринта. (Една майка развива особен рефлекс към несправедливостта с раждането на всяко следващо дете).

Реформаторите, г-н Атанасов, са хората, за които моето семейство и мнозина от нашите приятели гласуваме години наред - с все по-угасваща надежда, че модерността и реформаторският дневен ред ще стане дневен ред на държавата, а толерантността - норма, която следваме и проповядваме.

И затова ми стана смешно, когато Вие, г-н Атанасов (Вие не плащате заплатите в моето семейство, но пък то плаща Вашата) -- допуснахте, че някой дирел работа за Соломон.... Хората, които го познават и са работили с него, знаят, че неговата заетост и продуктивност са пословични и нарицателни. Трудно мога да се сетя (разбира се, аз съм пристрастна:) за друг човек, който работи, дори когато спи, така че, моля Ви, не му търсете работа ....

И така: Защо нациите се провалят? Защото лидерите им чуват само себе си...

Което важи и за партиите.

А иначе - в нашето семейство такива решения са възможни само, ако "семейният съвет" ги подкрепи. Нещо, което едва ли ще се случи... Въпреки цялато ни уважение към Меги Кунева и структурата на ДБГ, която реши да прояви въображение и "out-of-party box" мислене".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.05 2015 в 09:53

За мен меглена кунева е силно зависима кукла на конци. Да предложиш за кмет на православна София индивид който е казал МАЙНАТА МУ НА ПРАВОСЛАВИЕТО е огромна ПРОСТАЩИНА или ГЬОНСУРАТЛЪК.
Допускам че кукловодите имат идеята да вдигнат с.паси на още по-висока позиция в стил б.б. , а паси да ни въвлече във войната с Русия, която се замисля.
Кмет на София следва да бъде само етнически българин, православен. /малките букви при имена не е грешка/

20.05 2015 в 01:41

Кому е нужен кмет, който ще работи докато спи.
Най-добрата работа, която е свършил е че е успял да излъже една толкова красива, умна и интелигентна жена. Иначе него от където да го погледнеш, колкото и да се мъ мъчиш да харесаш нещо в него-абсурд!!!Молба към Гергана-не се превръщайте във втора Илиана Раева!

19.05 2015 в 14:49

Знам и за една друга професия, при която упражняващите я работят и докато са на легло. НДСВ отдавна са политически еквивалент на тези труженици/чки. out-of-party box

19.05 2015 в 14:36

Гергана Паси е права,работохолизма на Соломон Паси е пословичен.Той доста поработи за криминалния контингент,в частност за морските мутри братя Диневи.Постара се и в PR акцийте за прокарването на интересите на чужди фирми и институций.Антибългарския характер на тези му усилия,беше подобаващо оценен и съответно щедро възнаграден.Заявлението на ДПС,че са готови да подкрепят кандидатурата му за кмет на София,само допълва фактите за продажната същност на този субект.

19.05 2015 в 11:44

Когато някой работи докато спи после спи докато работи:)

19.05 2015 в 10:35

Все наши другари сме се събрали...
Не спи,а работи народе...

19.05 2015 в 09:31

Е, то оставаше и да се кандидатира след като и Местан го подкрепи. Моля, обаче, семейните изяви да са без много пози и лъжи, защото всички знаем, че никой не пуска име за кмет в публичното пространство, без името много да иска това. ОК? Да сме наясно, г-жо Паси.

19.05 2015 в 09:14

ГЕРБ ще бие във всички големи общини, така, че РБ да не се хвърлят на бързея, като не могат да плуват.