Парламентът узакони щабовете на НАТО в България

OFFNews 13 юли 2017 в 10:25 6783 1

Парламентът регламентира статуса на всички щабове и други структури на НАТО, които са установени на територията на България.

Това стана, след като депутатите приеха на второ четене Законопроект за ратифициране на Споразумението между България и Върховното Главно Командване на Обединените Въоръжени Сили в Европа и Щаба на Върховния съюзен главнокомандващ по трансформацията за допълнение към Парижкия протокол.

България е домакин на няколко такива структури на НАТО. На територията на страната е разположен Щабен елемент за интегриране на силите на НАТО (NFIU), както и Център за изследване, изграждане и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия.

Страната ни осигурява в щатно и ресурсно отношение и Модул на КИС със способности за развръщане - (DCM) F, 2nd NATO Signal Battalion (2NSB).

Сключването на споразумението е спешна необходимост за България, тъй като на територията на страната вече пребивават чужди военнослужещи, заемащи длъжности в структурите на НАТО.

Тяхното пребиваване, както и на техните семейства поставя много въпроси, които са извън компетентността на Министерството на отбраната, като необходимостта от издаване или признаване на идентификационни и други документи, регистрация на моторни превозни средства, данъчни облекчения и др.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

13.07 2017 в 10:46

3 Септември 2015г.
София
С официална церемония днес бе открит координационният щаб на НАТО в София. Активацията на щабния елемент за интегриране на силите на НАТО в България се проведе днес сутринта в присъствието на президента Росен Плевнелиев и заместник-помощник генералният секретар на НАТО Джеймс Апатурай, съобщи Министерството на отбраната.


И кво излезе сега?!
педероско плевелниев правил НЕЗАКОННО ОТКРИВАНЕ?! щото нали "Парламентът ЕДВА ДНЕС УЗАКОНИ щабовете на НАТО в България".
Не успяха да направят затвор от България, сега на военен полигон го обърнаха. При това НЕЗАКОНЕН, чак до днес!
 
X

Да помогнем на украинските деца!