Паргов: Вече е ясно, кабинетът Борисов-3 пада

OFFNews 18 ноември 2018 в 13:43 14809 1

Обратното броене за кабинета "Борисов 3" започна, а ерозията ще се засилва. Това прогнозира председателят на БСП - София Калоян Паргов в предаването "Офанзива" по "Канал 3".

Според него в партия ГЕРБ вече се наблюдава процес на създаване на вътрешна опозиция, а центровете са два - единият е в парламента, а другият - на "Дондуков" №1.

"Предсрочните парламентарни избори са неминуем и реалистичен край на това управление, категоричен е Калоян Паргов. - През следващата година, освен европейски и местни избори, очевидно, че ще има още едни. Ще гласуваме три пъти за щастие. Натам отиват нещата. Единственият въпрос е дали ГЕРБ ще хвърли оставка или БСП ще свали ГЕРБ от власт".

Калоян Паргов добави, че няма сила, която да изкара хората на улицата да протестират, ако властта не ги е предизвикала със своите действия или бездействие.

"Оставката на Валери Симеонов съвсем очевидно е закъсняла и няма да реши нито един проблем на управлението в момента, смята той. - ГЕРБ в момента са заложници на Обединени патриоти, а Обединени патриоти са заложници на властта. Още в началото на мандата на това управление казах, че Обединените патриоти не бива да се съмняват в едно - че ще ги сполети същата съдба като тази на Реформаторите и се оказах прав".

Председателят на БСП - София е категоричен, че липсата на доверие във властта и институциите означава само едно - това управление вече е нелегитимно.

"Намираме се в състояние на политическа криза, която все повече се задълбочава, коментира Калоян Паргов. - Фактът, че майките ще продължат да протестират, докато оставката на Валери Симеонов не бъде гласувана в парламента, защото се страхуват да не бъдат излъгани, е много показателен. Това означава пълна липса на доверие във властта и институциите. Която пък напълно отнема легитимността на настоящото управление".

Според Калоян Паргов фактът, че в малката коалиция започнаха един на друг да си искат оставките, също е доказателство за засилващата се политическа криза в държавата.

"Волен Сидеров искаше оставката на Валери Симеонов – получи я. Сега поиска и тази на Красимир Каракачанов. Сигурно и нея ще я получи…, коментира той. - Един от най-големите дефекти на управлението на партия ГЕРБ обаче е обезличаването на институциите чрез начина, по който консумира властта. Властта не бива да се търгува. Властта е ужасът на политика и всеки, който е минал през властта го е осъзнал. А най-големият дефект на властта на ГЕРБ е начинът, по който се разходват милиардните бюджетни излишъци - с постановления на Министерски съвет, а не по бюджетни политики. Използват тези средства, за да потушават огнищата на социални напрежения. А това е, меко казано, непрозрачна политика. Нужно ли е да изброявам повече дефекти?! По този начин институциите се обезличават, спират да работят, атрофират, гражданите губят доверие в тях и идва кризата".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

1

Краси

19.11 2018 в 16:03

И като подадат оставка, какво ще се случи? Корнела пак ще говори глупости по време на предизборната кампания, ГЕРБ ще спечелят изборите за пореден път и ще съставят кабинет "Борисов 4".
Докато не се появи политически субект, който да измете от сцената цялата настояща пасмина, както направи Макрон във Франция, няма смисъл да си играем на избори.
"Автентичната десница" - за вас се отнася, обединете се най-после, за да има някаква алтернатива!