Паргов подкрепен за нов мандат начело на БСП-София

OFFNews 14 март 2016 в 11:04 2578 1

Лидерът на БСП -София Калоян Паргов получи подкрепа за нов мандат начело на столичните социалисти. За председател на партията в "Овча купел" и "Изгрев" най-харесвани са настоящият Михаил Миков и Корнелия Нинова. 

Между обсъжданите имена бяха и тези на Кирил Добрев и Янаки Стоилов, съобщиха от БСП-София. 

Първите две районни отчетно изборни конференции проведе партията навръх Сирни Заговезни. Стартът беше даден в "Овча купел", където професорът по архитектура Борислав Борисов беше преизбран за председател. Втората конференция беше в район "Изгрев", където Цветелин Софрониев също запази поста си. Той получи 78 "За", 6 се въздържаха и нито един не беше против при гласуването.

"След тези конференции очаквам да изградим здрави ядра в районите, които да работят в толерантен и конструктивен дух. Желая и на двамата здраве, сили и отдаденост на каузата, коментира председателят на БСП-София Калоян Паргов и допълни: „Очаквам да не забравят добрите практики, чиито носители са по-възрастните и опитни наши членове, но и да изкарат на преден план нови лица. Защото политиката е преди всичко разговор за настоящето и бъдещето". 

„Няма как хората да ни повярват, ако ние не успеем да покажем, че мислим за перспективите пред новите поколения. Точно това убягва на всички управляващи през последните 26 години“, коментира Калоян Паргов.

„В рамките на този отчетно-изборен цикъл БСП трябва категорично да наложи лявата си идентичност и ясно да формулира отношението си към Русия. Като социално отговорна партия ние най-много трябва да държим патриотичната линия и на конгреса да я изведем като основен наш приоритет. Защото днес вече не е достатъчно само да претендираме за автентичност вляво. На конгреса БСП трябва ясно да формулира националния интерес, зад който застава, в условията на евроатлантическото ни членство и ЕС. БСП има сили да го направи, убеден съм. Предстоят ни и президентски избори, които съм сигурен, че ще доведат до нова конфигурация в управлението на страната. Ние, в градската организация на БСП, вече започваме да мислим и за предсрочни парламентарни избори. За да не ни изненадат и пак да се оправдаваме, че не сме подготвени", заяви Калоян Паргов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови