Quantcast

Орешарски: Оставката е добър личен избор и доста безотговорно отношение към обществото

OFFNews Последна промяна на 14 януари 2014 в 09:49 5069 19

Пламен Орешарски
Пламен Орешарски

Оставката е добър личен избор и доста безотговорно отношение към обществото. 

Това казва в интервю за в. "24 часа" премиерът Пламен Орешарски.

Той казва, че ако настоящият кабинет носи негативи, оценката ще поставят хората. "Струва ми се, че немалка част от нашите сънародници оценяват доста позитивно първите стъпки и резултати на кабинета", обяснява той.

На въпрос дали очаква радикализиране на протестите и сваляне на правителството, Орешарски отговаря: "Не знам как се вижда отвън, но искам да ви кажа, че имаме отлична координираност не само с вицепремиера Йовчев. Надявам се, че с въпроса си не призовавате за радикализиране на каквото и да било. Новата история след 1990 година показва, че след всяка радикализация обеднявахме. Не ми се иска това да продължава." 

Орешарски обяснява още, че предстоят няколко години за стабилизиране на държавата. "Въпреки това първите малки стъпки към подобрения в стандарта на хората вече бяха направени", отчита той и допълва, че правителството не обсъжда повишаването на данъците.

На въпрос дали се обсъжда данък богатство или отмяна на плоския данък, премиерът отговори: "Не зная какво точно се обсъжда. Аз нищо не обсъждам. За мен данъчната система, така както се конструира в периода 2006-2008 година, е доста адекватна за този етап на социално-икономическо развитие. Радвам се, че в предходния мандат не пипнаха нищо, щяха да развалят и тази система".

Пламен Орешарски обори упреците на бившия финансов министър на ГЕРБ Симеон Дянков, че правителството трупа дълг и харчи парите на децата ни.

"Дянков е в основата на провала във фискалната политика за отминалия мандат. Бих искал да го успокоя, че няма дори да се доближим до изразходваните от него 8 млрд. лв., с които влоши фискалната позиция на страната ни. Другото отново са празни от съдържание приказки, защото практически не задлъжняваме", подчертава той. И допълва: 

"Само искам да подчертая, че аз много мечтаех да заваря 8 млрд. лв. фискален резерв, колкото беше в 2009 г., а не половината от него. Мечтаех и правителственият дълг да е 10 млрд. лв. - равнището му от 2009 г. , а не 14,5 млрд. лв., колкото остави ГЕРБ. И вместо да мълчат по тези теми, по които резултатите им са плачевни, те правят неразбираеми коментари..."

Пламен Орешарски посочва като приоритети на своето правителство през тази година икономическо възстановяване и насърчаване на растежа, подобряване на административните услуги, рационализиране на здравеопазването - модернизиране на спешната помощ, рационализиране на лекарствената политика, реорганизиране на болничната помощ или поне подготовката за подобно реорганизиране.

"Няма да забравим и социалните политики, но не ги включвам между водещите, защото те са функция на възстановяването на икономиката и събирането на бюджетните приходи", обяснява той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2014 в 20:55

Браво, Цола, браво Драгойчева...
макар и в памперси да сте, ама как хубаво го казахте дотук... Моля, продължете! Разкажете на уважаемата електорална маса как ще и **** мамата!
...мхм... орешарски ще засенчи всички досега накуп:
и Виденов, и Костов, и Царо... само гледайте... той е ЕКСПЕРТ!

П.С.за тези, дето не са информирани, препечатвам:
Полезни действия за 2014 г.:
1.Оправете си входната врата, сложете си надеждни ключалки (Преди да са Ви обрали). Сложете си блиндирана врата и на спалнята, товае съвсем сериозно предложение...
2.Изтеглете си спестяванията, обменете ги за долари - и не ги харчете!
3.Изтеглете кредит (в лева) и си купете още долари и не ги харчете!
4.Пестете. Отлагайте всякакви плащания, особено такси, глоби, винетки, застраховки и т.н. - до последно!
5.Регистрирайте се като земеделски стопанин и действувайте за субсидия. Засейте с нещо, което не става за "крадене" - например рапица. Застраховайте посевите и се молете за градушка...
6.Аз, лично - данъци и осигуровки ще плащам, когато станеме Държава (когато - тогава)...

Действувайте в очакване на хиперинфлация, че с този ДЖАКПОТ от 37 милиарда спестявания + 6 милиарда резерв - падежа е твърде вероятен!
Да знаете, че сън не ги лови другарите, че все още имаме (сумарно) повече пари от тях - и ни "кроят" шапката - не се съмнявайте?!?!
Дано да греша, ама - надали.
Здраве и успех Ви желая - от сърце!
Ваш: Сандо :)

14.01 2014 в 20:33

"Оставката е добър личен избор и доста безотговорно отношение към обществото".

Ето, с такива неясни фрази си служат слугите на антибългарското задкулисие (външно и вътрешно). Не казва например ..."българското общество", а само "обществото". Аз го разбирам като обществото на грабителите на България. Защото в това има логика - да си отговорен пред работодателя си. За Орешарски ясно се видя, че негов работодател не са българските граждани. Негов работодател е "КОЙ", когото той (Орешарски) не смее да назове.

Възможно ли е един премиер-министър да има такава тайна, всички да знаят, че той знае, но не ще да каже и да продължава да заема този пост!?

Впрочем, това което управляващите отказват да чуят вече седем месеца е твърде вероятно да им бъде казано по най-категоричен начин на предстоящите евроизбори. И тогава няма как съз затваряне на очите и запушване на ушите си да казват дивотии от сорта на: "София не е България." и "Мнозинството от българите подкрепят кабинета."

14.01 2014 в 18:23

Излиза,че всеки европейски политик подал оставка само за съмнение от страна на обществото е безотговорен,а Орешарски след доста гафове и над 200 дневни протести
на хиляди български граждани е"отговорен политик"

14.01 2014 в 17:25

вива, колкото може по-бързо се преорентирай към някой по-стабилен. на твоят работодател краката му се клатят. скоро ще е паднал безвъзвратно, ще гладуваш.хайде-хоп... и подлога на силният на деня, ха-ха-ха!

14.01 2014 в 16:40

скучно и безсмислено бръщолевене,освен ака не иска да се героизира предварително за предстояща оставка.знаем ,че човек с 40 червени джиесема на бюрото си, не ходи дори в тоалетната сам,ако не му разрешат..а спекулацията за 8-те милиарда е за малоумници.в "окото'' на невиждана световна криза,при силно зависимата отвън икономика,няма как да не се "топят'резервите.сега минималният ръст също се дължи на това.

14.01 2014 в 16:12

Алоуууу, герберастчетата, първо четете, после плювайте/ макар да знаем, че болшинството сте безкнижни мутри и калинки/:

Попитан какво се случи с онзи 1 милиард нов дълг, който разпали страстите на опозицията през лятото, премиерът заяви: "Всеки, който се интересува от тази тема, да влезе в сайта на Министерството на финансите и да види размера на консолидирания правителствен дълг в края на първото тримесечие на 2013 г., когато приключи мандатът на предходното правителство. Ще види, че дългът е малко над 14,4 млрд. Лева. По предварителни данни към края на 2013 г. той вече е 14,1 млрд. т.е. има не увеличение, а намаление. Затова и този 1 млрд. лв. го отнесете към политическите закачки. Надявам се с тези данни да се запознаят и шумните говорители от лятото и ако действително ценят морала, е добре да се извинят за всички нелепости, които изговориха тогава".

Read more: http://society.actualno.com/Oresharski-Predstojat-njakolko-godini-lechenie-news_11755.html#ixzz2qNk5ivdo

14.01 2014 в 15:53

МОЯ РАБОТОДАТЕЛ КАЗВАШЕ ТАКА"КАКЪВ СПЕЦИАЛИСТ СИ ТИ БЕ,АКО АЗ НЕ ТИ ДАВАМ ХЛЯБА ЩЕ УМРЕШ ОТ ГЛАД"ОРЕШАРСКИ РАБОТОДАТЕЛИТЕ ТИ НЕ ТЕ ИСКАТ ВЕЧЕ ТАКА,ЧЕ НА УЛИЦАТА И ТЪРСИ ДРУГ РАБОТОДАТЕЛ.КАТО СИ ТАКЪВ ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ ЩЕ СИ НАМЕРИШ БЪРЗО РАБОТА.ОСТАВКА !!!!НЕЗАМЕНИМИ ХОРА НЯМА!!!!!

14.01 2014 в 15:18

ПАРНОТО – КРИВОТО ОГЛЕДАЛО ЗА ТОПЛОФИКАЦИЯ, ВЛАСТТА, СЪДА И ЗА ПРОКУРАТУРАТА

През целия преходен период в Република България, парното преминава през фокуса на кривото огледало, при което нито има пазар на топлината и пазарни отношения между страните, нито съществуват условията от плановата икономика – пълен вакуум, запълнен с беззаконие.
Образа на измереното количество топлина от общия топломер в абонатната станция е изкривен до неузнаваемост. Това количество е ценообразуващ за формирането на общата сума за абонатната станция, но в същото време не е пазарен елемент. Измереното от общия топломер в абонатната станция количество топлина не е пазарен елемент, защото не е резултат от осъществена реална сделка, при която купувачът определя количеството, което иска и може да купи.
При изготвянето на одобрените от ДКЕВР общите условия за продажба на топлинна енергия, Топлофикация съвсем умишлено и съзнателно не включва в съдържанието им всички разпоредби на Закона за енергетиката и наредбите към него, свързани с продажбата на топлината.
По същество, единствената цел за изпълнението на която са създадени общите условия е да не се прилага Закона за енергетиката при осъществяване на топлоснабдяването, а топлинната енергия да не се продава. В тези общи условия, Топлофикация си е записала правото да произвежда топлинна енергия в условията на пълно беззаконие и тотална безстопанственост – произвежда произволни количества топлина и ги пуска след абонатната станция, на произвола на съдбата.
При тези условия, Топлофикация произвежда абсолютно произволни количества топлина, които съдържат и количества топлина за които няма купувач. Количествата постъпили в абонатната станция, за които няма купувач, достигат до 80% от общото количество. Това ще рече, че ако Топлофикация прилага правилата определени със Закона и наредбите, в абонатната станция ще постъпят само продадените 20%. Другите 80% няма как да постъпят при спазени правила.
Топлофикация си е записала в общите условия, правото да не прилага правилата записани в Закона и наредбите към него, при което доставя произволното количество, съдържащо в себе си 80% от общото количество, за което няма купувач и 20% от общото количество – това което потребителите в качествата си на купувачи биха купили при спазени правила.
Целта на топлофикация, реализирана чрез изготвените от нея и одобрени от ДКЕВР общи условия е да се елиминира Закона, при което да се произвеждат произволните количества, и на общо основание да се разпределят за заплащане от потребителите като продадени?
Точно за тези 80% от общото количество топлина, за които няма купувач, в кривото огледало за управляващи, Топлофикация, съд, прокуратура и всевъзможни ренегати, се привиждат като продадени, откраднати, за сградна инсталация и какво ли още не.
Ако бяхме правова държава, за тези 80% от общо произведеното количество топлина, за които няма купувач, следва да се търси отговорност от Топлофикация за безстопанственост, а не да се осъждат гражданите да ги заплащат. Това е резултата от липсата на Държавата, като гарант на субективното право.
Сега не ни остава нищо друго, освен това, да се надяваме, че проверяващите, след извършването на започналата проверка, ще извадят наяве кирливата риза “парно”, с което реално ще се сложи край на: измъчения безкраен преход; на нарушаване на човешките права и интереси на гражданите; беззаконието и произвола на Топлофикация и ще се сложи началото на пазара на топлината и пазарните отношение между страните.
Който се интересува от повече подробности, може да ги намери в книгата “Престъплението парно”, излязла от печат преди повече от половин година.
11.01.2014 год.
гр. Перник

14.01 2014 в 14:27

До Премиер-Министъра на РБ

... не се отклонявайте от темата! Единствената задача, която ви е поверена е:
ПОСТАВЯНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ(мъже)НА ПИЕДЕСТАЛ от НЕИЗЧЕРПАЕМА ФИНАНСОВА НЕЗАВИСИМОСТ и ПРИВЛЕКАТЕЛНОСТ!

Ако не сте наясно с поставената задача и/или не се справяте - заминавайте си на село и хващайте мотиката. Родината - Райска градина да стане, другарю Овощарски и сие "експерти"

П.С. Дами, Другарки и Други(женоря) да спрат да се "бутат" най-отпред! Поради неудържимото им влечение към разни Хиталянци - родни и вносни, се стига до разпиляване на национален капитал - което е недопустимо!

14.01 2014 в 14:00

марш бе мършо